Tverrfaglig "musefellebil"

Musefellebil

Mari og Ingrid fra 8B vant konkurransen om den beste "musefellebilen".
 

For en tid tilbake samarbeidet Kunst & handverk, naturfag og samfunnsfag på 8.trinn om en dag viet design, kreativitet, energi, vei, fart og tid, akselerasjon og samt oppfinning.

Elevene ble delt inn i grupper på to og to. Så ble de tatt med inn på et rom hvor det var et bord dekket av korker fra melkekartonger, cd'er, grill- og blomsterpinner, klesklyper, ballonger, hyssing og ikke minst, musefeller. I tillegg fikk de vite at de kunne få benytt limpistol, saks, syl og tang.

Med disse tingene fikk de så 3 timer til å bygge en bil. Elevene satte ivrig i gang og utallige variasjoner av biler ble bygget og testet i løpet av disse timene. De fleste valgte å bygge en bil med musefella som motor, men noen valgte heller å bygge en jetdrevet bil.

Etter tre timers intensiv bygget samlet vi oss i gymsalen for finne ut hvilken bil som kjørte lengst. Resultatene var svært variable fra ca 20 cm til vinnerbilen til Mari og Ingrid som kjørte 10,25 meter.  I tillegg målte vi tiden bilene brukte på turen.

 

Etter en høytidelig seierssermoni sa vi takk for laget etter en morsom og aktiv dag med mye god konkretisering av ulikt lærestoff , til bruk i undervisninga etterpå.

 

| Se bilder fra dagen |

Video fra "finalen":