Vi deltar i NRKs ”Klassequizen”

Klare for QUIZ!

Markus, Sari og Jakobskal representere 10.klasse ved Åmot ungdomsskole.

 

”Klassequizen” er en landsomfattende spørrekonkurranse for 10. trinn i regi av NRK. Åmot ungdomsskole er først ute i Hedmark og hvordan det gikk med elevene kan dere høre i P1s morgensending torsdag 22.11 kl. 07.30-08.00

Tilbudet om deltakelse gikk ut til samtlige 10.klassinger og de som ønsket å være med måtte gjennom en intern kvalifisering. Jakob A. Malmo, Sari Dötterer og Markus Wirstad endte til slutt som representanter for Åmot ungdomsskole.

Elevene gjennomførte opptak med Ola Bjørlo Strande fra NRK onsdag morgen. De fikk 12 spørsmål i tre ulike og varierte kategorier. De fleste spørsmålene var åpne, men det var også enkelte med tre svaralternativer. En praktisk oppgave måtte også løses, slik at det skal være mulig å finne en vinner ved evt. poenglikhet.

De to beste fra hvert fylke møtes til distriktsfinale, dvs. semifinale på landsbasis, og vinnerlagene her møtes til finale på NRK TV i mai.

Presenteasjon av lagene, spørsmål og svar vil etter hvert bli lagt ut på NRKs hjemmesider, både lokalt og nasjonalt. Se NRK Hedmark/Oppland og trykk videre på Klassequizen i menyen til høyre hvis dere vil vite mer eller teste egne kunnskaper.

Vi vil takke Jakob, Sari og Markus for god innsats og ønske lykke til i konkurransen mot de andre skolene fra Hedmark!


Klare!

NRKs Ola Bjørlo Strande forbereder elevene på hva som skal skje.