Vetle og Franziska raskest

Franziska og Vtele raskest

Franziska og Vetle imponerte under "Skolemila".

 

Fredag før høstferien gjennomførte 130 elever "Skolemila", som i en årrekke har vært en fast post på skolens aktivitetsplan. For mange er dette en fin måte å teste seg selv på og føle på kroppen hva det vil si å "ta i", over tid. Årets raskeste elev blant gutta var Vetle Nergård i 10A som spurtet i mål på 41.35 minutter.  Blant jentene løp Franziska Skogsholm fortest, og kom i mål på 49 minutter og 9 sekunder.

 

Allerede tidlig i løpet dannet det seg en gruppe blant gutta, som tydelig hadde skumle hensikter. Tempoet var høyt fra start. Opp i mot matstasjonen halvveis viste imidlertid Vetle seg som sterkest og dro sakte men sikkert i fra. Bare Esten Sørhus hang med til det høyeste punktet i løypa, men han fikk problemer på veien ned og måtte dessverre bryte. Dermed kunne Vetle suverent passere målstreken som vinner.

 

Også i jenteklassen gikk det fort fra start. Franziska rykket fra umiddelbart og fikk en luke som holdt helt inn til mål. Ylva Berge hang imidlertid godt med og løp godt, men hadde ikke kapasitet til å holde Franziskas tempo.

 

Det var greie forhold under årets arrangement. Likevel kan nok et til tider nokså glatt og gjørmete underlag i skogsområdet, ha påvirket tidene i negativ retning.

 

De tre raskeste gutta,
1. Vetle Nergård 10A - 41.35 minutter

2. Markus Wirstad 10A - 43.35 minutter

3. Kristoffer Nyberg 9A - 45.37 minutter

 

De tre raskeste jentene:

1. Franziska Skogsholm 8B - 49.09 minutter

2. Ylva Berge 8A - 52.53 minutter

3. Bertine Nergård 9A og Ingrid Nergård 8B - 55.57 minutter

 

Rekordene for "Skolemila" ble satt for noen år siden. Raskeste tid blant gutta satte Vetles bror, Jonas, da han i 2008 løp på 37.33 minutter (satt som 10.klassing). Tina Andersen har jenterekorden. Den lyder på 43.28 minutter (satt som 8.klassing).

 

| Se bilder fra "Skolemila" |

 

Se film fra arrangementet: