Hektisk uke med spanske venner

Spanske venner i norske skoger..

Spanske venner fra Sevilla i de norske skoger..eksotisk.

 

 

Mange norske og spanske elever har kanskje hatt sin mest hektiske uke dette skoleåret. I forbindelse med Åmot ungdomsskoles Comeniusprosjekt har 19 spanske elever og 2 lærere besøkt skoen vår. De spanske elevene har bodd hos norske vertsfamilier og mange svært spente elever møtte hverandre natt til mandag i foregående uke.

 

Da hadde våre spanske venner fra Sevilla en svært lang reise bak seg. Buss Sevilla – Málaga, fly Málaga – Torp, tog Torp – Hamar og til slutt buss Hamar – Rena. Hjemreisen var tilsvarende slitsom.

 

Variert program

Det har blitt lagt opp til et variert program. I tillegg til å følge vanlig undervisning har elevene fått et variert og sannsynligvis bredt inntrykk av Rena og Åmot. Det har vært besøk og blitt gitt orienteringer på kulturhuset, Birkebeinerkontoret og Rena skole. Flere av de spanske elevene hadde aldri tatt i snø og det var akedag i Digeråsen. Eksotisk!

 

Familien Knackstedt inviterte alle norske og spanske elever på natursti og bevertning på lørdag. De fysiske utfordringene var store, men elevene var fornøyde. Besøket ble avsluttet med Oslobesøk.

 

Spanjolene bidro også til å gjøre oppholdet vellykket. Det var gitarspilling og undervisning i dans, Sevillanas, på barneskolen og gym og quiz på ungdomsskolen.

 

All ære til foreldre og elever

På fritida skjedde det også svært mye. Foreldrene har vært svært flinke til å ta initiativ. Elever var i bassenget i Rena leir og svømte. En kveld var det bowling. I tillegg har elever vært på handletur i Elverum, vært mye i Rena sentrum, vært med på turn og fotball og snøscooterkjøring. Elever har også laget middag sammen.

 

Gjenbesøk

Et tema som stadig dukket opp var muligheten for gjenbesøk i Sevilla. Dette vil avhenge av om skolen blir med i et nytt Comenius prosjekt. Uansett planlegger flere norske elever å besøke sine nye venner i Sevilla. Tiden vil vise hvordan dette går..

| Se bilder fra besøket |