Solidaritetsdag for Bolivia

Bondegården i Cochabamba, Bolivia.

 

Onsdag 31.oktober gjennomføres årets «solidaritetsdag» ved Åmot ungdomsskole. Elevene har sørget for å skaffe seg jobber, der inntektene uavkortet går til prosjektet «Nytt liv» i Cochabamba, Bolivia.

 

Dette er fjerde år på rad at elevene viser solidaritet med mennesker som ikke har det så bra som man kunne ønske. For jobben elevene gjør, har arbeidsgiver forpliktet seg til å gi et beløp på 200 kroner (eller mer om man ønsker).

 

Åmot ungdomsskole har de siste fire årene jobbet én dag til inntekt for Vibeke Tingvoll Øen

og Renajenta Marit Dufseth sine gatebarnprosjekter i byen Cochabamba.

 

De første årene gikk alt vi samlet inn til prosjekt “Føniks». Pengene har blitt brukt til innkjøp av minibuss og til drift av et dagsenter for gatebarn.

Vibeke startet i 2012 et nytt prosjekt med Marit som støttespiller. Dette har altså fått navnet “Nytt liv».

 

Med bakgrunn i at 73% av barna som bor på gata er gutter, har man etablert et guttehjem for gategutter mellom 11 – 21 år. Guttene trenger noe nytt, annerledes og spennende. Et sted der de har lyst til å være, der de ikke kjeder seg, der de kan oppleve omsorg og respekt, der de kan lære nye ting, der de blir tatt på alvor og der de føler seg trygge.

 

Bondegården skal være en start på et nytt liv. Det vil gi dem frisk luft, avrusning, arbeid, aktiviteter, omsorg, studier, samhold, familie og terapi.. Målet er at disse guttene skal kunne få seg utdannelse, jobb og klare seg selv.

Pengene elevene fra Åmot ungdomsskole jobber inn under «solidaritetsdagen», vil gå rett inn i dette prosjektet.

For kort tid siden - 24.oktober - åpnet «Nytt liv» et eget hjem for gategutter i alderen 11-21 år. Dette var en spesiell dag for Vibeke, som har jobbet hardt for å få til dette. Her er hennes inntrykk fra denne begivenheten.