Spennende skogdag

Adam og Celine planter et grantre.

 

Det har etterhvert blitt en tradisjon at elevene på 9.trinn har sin egen "skogdag". Årets opplegg var av det svært vellykkede slaget, og skogbrukssjef Jesper Engel i Åmot kommune hadde sammen med sine samarbeidspartnere, sørget for en innholdsrik dag i skogen.

 

Base for dagen var "Valhall", i skogsområdene til Tim Knackstedt, i Bekkelagsskogen, sør for Rena. Fra ungdomsskolen er dette en tur på cirka 7-8 kilometer, og ved hjelp av sykkel og flott vær, var denne morgentrimmen en fin måte å innlede dagen på.

 

Vel fremme ble det en liten pust i bakken, før det var på tide å sette i gang med dagens program. De neste timene ble spekket med lærdom om skogen - hva den gir oss og hvordan vi tar vare på den.

 

Jesper hadde dessuten sørget for at elevene møtte et svært kunnskapsrikt lag. I tillegg til skogbrukssjefen selv, fikk elevene mulighet til å ta til seg mye lærdom av fire studenter fra Evenstad, daglig leder i Skogselskapet i Hedmark - Bent Roger Hegg, samt Tim Knackstedt og flere fra hans team i Rena Forst.

 

Første del av dagen ble elevene organisert i grupper, som rullerte mellom ulike poster. Her fikk de mye informasjon om skogens betydning. Det ble også tid til litt praktisk jobbing: I tillegg til en liten quiz om ulike tresorter, som Evenstadstudentene hadde laget, hadde Bent Roger med seg små granbusker, som elevene plantet - om hundre år er det klare for hogst..

 

Bent Roger Hegg viser og forteller om de små skogplantene som elevene skulle sette i jorda.

 

Etter lunsj fikk vi en demonstrasjon fra Rena Forst: To store grantrær ble felt, før de ble dratt frem og gjort om til flis ved hjelp av svært imponerende skogsmaskiner. Alt i løpet av noen få minutter. Her var det krefter i sving!

 

Lunsjen midt på dagen fortjener for øvrig en egen omtale:  Jesper hadde bestilt elgburgere og rett før lunsjtid dukket Ivo Marcinkowski, fra Ivos Kjøkken & Catering opp med gass og stor panne. Det tok ikke lang tid før lukten fra løk og elburgere var påtakelig. Hamburgerbrød og salat i tillegg, sørget for et alldeles fortreffelig måltid i friluft. Brus til alle var det også. Ikke nok med det; det vanket også skolebrød til dessert :)

 

Elgburgerne var et populært innslag og smakte alldeles fortreffelig.

 

Snart var tiden inne for å rette syklene nordover mot ungdomsskolen igjen. En svært vellykket dag gikk mot slutten.

 

Tusen takk til dere alle som sørget for at årets skogdag ble av det beste slaget.

| Se flere bilder fra skogdagen |