Fra Ungdomsavisa til «Late night with J.Fallon»

Camilla og Pernille flankere Ylvis-brødrene..i 2003.

 

De færreste har vel unngått å få med seg den enorme suksessen som Bård og Vegard Ylvisåker – eller YLVIS – har oppnådd i den senere tid. I skrivende stund har «The Fox» mer enn 108 millioner visninger på YouTube, 6.plass på Billboard-lista og er «hot stuff» på amerikanske tv-show og i andre land verden over. Men for ti år siden var det to nokså uerfarne gutter som møtte Ungdomsavisas reportere i slottsparken i Oslo..


I forbindelse med Nobelprosjektet i 2003, tok våre daværende elever Pernille Skaare Lier og Camilla Klausen, kontakt med de to som da hadde begynnende suksess med sine innslag i showet «Variete», på Chat Noir, blant annet i selskap med Grethe Kausland. De to brødrene møtte villig opp på avtalt sted til avtalt tid, i slottsparken, klare for intervju med Ungdomsavisas reportere.


På den tiden hadde ikke Nobelprosjektet full fokus på «Nobel-saker», men man forsøkte også å lage saker for Ungdomsavisa i hele desember. Det var her YLVIS kom inn som spennende intervjuobjekter for våre to unge reportere.


Her er en uredigert utgave av Pernille og Camilla sitt møte med YLVIS, i slottsparken, en desemberdag i 2003..