Logo

Folk i fokus  

Tore Petter Eng-Øvermo

kongen_Gjøslien_Tore Petter.jpg (10425 bytes)Tore Petter er en svært viktig mann for idretten i Åmot kommune.Under nesten alle store idrettsarrangement er han en viktig person. Han bruker veldig mye av tida si til å jobbe for idrettslaget. Her sammen med kong Olav og birkebeinerkongen Oscar Gjøslien i 1987 under rennets 50. årsjubileum

Hvor lenge har du jobba for rennet?
Jeg har vært med i 20 år nå. Og har ledet rennet siden 80-åra.

Liker du det du jobber med?
Ja, jeg liker det jeg jobber med. Jeg møter mange forskjelligefolk. Vi pleier å ha styre møter hvert år. Vi har også internasjonale møter. I år skal vi Amerika. I fjor hadde vi møte i Sveits.

Tjener dere noe da?
Vi som sitter i styret tjener ikke noe. Men de som har dugnader og jobber, de tjener penger. Mange undergrupper i idrettslaget jobber jo i rennet. De tjener penger som de bruker til utstyr og diverse ting.

Tore Petter kunne også si oss dette:

  • Grunnlaget for hele arrangementet er dugnad.
  • Neste år så blir det en annen gruppe i rennet, en tur gruppe. Da blir det en økning i deltagere. I år er det ca. 9000 deltagere.
  • I gamle dager måtte arrangørene gå opp løypa selv. Noen ganger var det opp til en halv meter med snø. De syntes det var veldig tungt. Nå bruker de løypemaskiner. Det er jo mye lettere
  • I 1987 kom kong Olav hit til Rena. Det er mange som synes det var veldig spennende.
  • Birkebeinerrennet er verdens HARDESTE! renn.

 

Toppen Skriv til oss - gi uttrykk for hva du mener!
amot@online.no
Copyright ©Åmot ungdomsskole