Logo Åmot ungdomsskole Åmot ungdomsskoles nettsider
Søk
Informasjon
Prosjekter
Elevsider
Ansatte
Nettsteder
Arkiv
English
Forside

Skolenetts
e-post

Telenors
e-postleser

 

Stemningsrapport!
Vi tar med oss de nye blokkene og en av pennene vi har fått fra en av de mange bodene. Vi bestemmer oss for å ta en observasjons runde, for å se på alt det interessante, og ikke fullt så interessante som befinner seg i Vikingskipet disse dagene. Vi suger i oss alle inntrykkene mens vi går langsomt nedover gjennom alle bodene. Lukten av nystekte boller trekker oss i retning av Forbruker Samvirkets "Stand". Der serverer de til vår store forskrekkelse varme boller og vi forsyner oss med hver vår bolle, tar med oss en penn til før vi går videre.

Desibelmåler!! 
Neste bod som ser interessant ut er en fra Selmer. Der var det noen som fikk prøve å skrike "Varsko Her!" i en decibel måler. Vi ler litt av de damene som prøver, tar oss en til penn før vi går videre. Vi ser ikke så mye som interesserer oss nå, men det er allikevel mye rart å se. 

Filtmaker Eva
Plutselig ser vi et kjent ansikt, det er vår tidligere formingslærer, Eva Dalhaug!Vi hilser pent, vi har jo tross alt ikke sett henne siden skolen sluttet, og ettersom vi er ferdige på ungdomsskolen, var det litt hyggeligere å se henne. Hun står på en bod som representerer Regionrådet for Østlandet. Eva viser stolt frem det hun har laget, et tovet bilde i ull. Vi viser henne tydelig vår begeistring. Hun har nå spesialisert seg på tovede vester, og kommer med forslaget om at det må da passe for oss ungdommer. Vi stusser litt over akkurat det, men tanken var da god.

eva.JPG (22910 bytes)

 

Uniformerte militære
Vi fortsetter videre innover i hallen. Da vi ser to uniformerte militærer spasere nokså rolig litt foran oss begynner vi å lure. Vi bestemmer oss for å spørre hva de gjør her. Vi småløper litt for å ta de igjen. Randi begynner med et forsiktig "Unnskyld" de ser litt strengt på henne, men motet sviktet ikke av den grunn. De virket ikke særlig interesserte, men de fortalte oss at de var sjåfører, og etter vår tolkning synes de ikke at dette var det helt store. Vi tok et bilde av dem, og det likte de veldig godt.

militer.JPG (24914 bytes)

 

Aura-boden
Så ser vi en interessant bod! Det er aura-boden, der hvor du kan få testet auraen din. Det koster "bare" 300 kr. Vi kikker litt, men går fort videre. Boder med gratisting er dobbelt så morsomt, hvertfall for oss fattige ungdommer.

Bod X
Da vi kommer til en bod som vi ikke engang vil nevne navn på, blir Mari brutalt holdt igjen av en kvinne. Alle andre fortsetter, og legger ikke merke til det. Kvinnen er i den oppfatning at Mari er en hjelpeassistent, og tvinger henne til å holde en balje med vann, mens tre damer vasker av seg all møkka på hendene sine.

Da Mari endelig slipper løs, finner hun de andre ved standen vår, der hvor de andre, altså Randi og Ine (en venninne på besøk) venter.

Hun forteller om sin hendelse, og så fortsetter ferden.

Vi svinger til høyre for standen, for rundt hjørnet der, en det en stand som deler ut gulrøtter.

Vi tar med oss et par i forbifarten, og spaserer rolig bortover, mens vi knasker på hver vår gulrot.

Rulleskøytepoliti!
Vi kommer også over en bod fra Politiet, der står det en politikvinne på rulleskøyter. Vi blir jo litt fascinerte av dette, og tar et bilde av henne. Hun forteller oss at hun slettes ikke jobber sånn, men at det finnes et fåtall i Oslo. Randi spør undrende om det ikke er vanskelig, tenk å falle i en tyverijakt. Hun måtte medgi at det er vanskelig, derfor er det syklende politi. Men det er ikke no sånn "Pacific Blue" greie, å nei, langt i fra.

politi.JPG (36262 bytes)

Pennekonkurranse
Randi og Ine er innom et utall boder, og snapper med seg penner. Til slutt kommer Randi opp med den glupe ideen å lage en pennekonkurranse!* Vi skal kåre den kuleste pennen, og vinneren skal få en diplom.

Vi er overbevist om at den kommer til å bli en suksess, og dermed er det avgjort.

Vi har kommet frem til flere konklusjoner denne dagen:

  • Messen er et utmerket tilbud til elever før skolestart, masse gratis penner i alle farger og fasonger.
  • Egner seg også til de som både vil se alt som foregår her, og som vil ha seg en matbit. Det er masse smakebiter overalt. Alt fra eggedosis til kylling. Og det er bare å forsyne seg mange ganger etter vår erfaring. ( De kan jo ikke huske alle som kommer å forsyner seg flere ganger…)*

Rapport om pennekonkurransen som kommer, blir snart lagt ut.

Les også:

Kvinner viser vei

Torsdag:
Offisiell åpning

Åpning av ungdomsskilden

Fredag:
BH-konkurransen

Livet på vår stand

Lørdag:
Artig å være grei

Pennekonkurransen

Humorkurs

Sminke kan gjøre så mangt

Søndag:
Kåring av beste stand

Ungdomsbedrifter

Ungdommer med gamle klær

Avslutningssermoni


Informasjon | Prosjekter | Elevsider
Ansatte | nettsteder | Forside

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!