Logo Åmot ungdomsskole Åmot ungdomsskoles nettsider
Søk
Informasjon
Prosjekter
Elevsider
Ansatte
Nettsteder
Arkiv
English
Forside

Skolenetts
e-post

Telenors
e-postleser

 

Humorkurs

En morsom seanse på flerbruksscenen, hvor publikum også fikk ta del i det som skjedde. Inspirasjonen til dette mini-kurset kom fra India, en av kursholderne hadde vært der, og møtt en lege som fortalte hvilken virkning disse øvelsene gjorde på pasientene. De som hadde godt humør og lo mye ble mye friskere enn de som var sengeliggende og ikke hadde så godt humør. Undersøkelser hadde vist at førskolebarn ler gjennomsnittlig ler 400 ganger hver dag, mens voksne ler kun 15 ganger gjennomsnittlig hver dag. Konklusjon: Voksne mennesker må slutte å være så alvorlige, og le mer!

Før øvelsene begynte, opplyste kursholderne om at det kom til å bli mye latter, -helt latterlig! - Jo dummere, jo bedre!

Oppvarmingen var en pusteøvelse, så øvde publikum inn en latter-klapp de foretok mellom de andre latterøvelsene. Den gikk ut på å si ho-ho-ha-ha-ha og klappe for hvert av "ordene".

- Den første latterøvelsen het "Greeting laughter". Publikum skulle hilse på flest mulig, men i stedet for å si hei skulle man le.

- Neste øvelse var "Silent laughter". Her skulle man se ut som man lo, men uten lyd. Dette så ikke så veldig intelligent ut, så øvelsen ble ikke helt uten lyd.

- Så skulle "Humming laughter" utøves. Man skulle humre mens man lo med magen.

- "Medium laughter" gikk ut på å løfte hendene, og le med en medium tone.

humor2.JPG (13966 bytes)

- Følgende øvelse var en norsk oppfinnelse. Det het "Slå-deg-på-knærne-latter", og tittelen sier vel hvordan den ble utøvet. Man skulle slå seg på knærne mens man lo.

- "Løve-latteren" skulle hjelpe godt for de som hadde bronkitt. Den løsnet opp i halsen, og hosting skulle visst være et godt tegn på at man fikk det til. Latteren skulle høres slik ut: aaaaaaaaaaaa-ha-ha!!! Og for å få "løve-virkningen" hold man hendene opp som klør.

- Nest siste øvelse var "Danse-latteren". Mens man lo skulle man danse.humor.JPG (19027 bytes)

- Siste latter-innslag på programmet var "Klappe-latter". Klapp sidemannens hånd mens du ler!

Disse øvelse skapte mye latter blant publikum, det var nok ingen behov for å presse fram latter. Stadig kunne man høre kommentarer som "Dette er jo helt skrullete!" og "Nå er vi helt gærne!" Men det hjalp, et humørfylt publikum forlot scenen da mini-kurset var ferdig.

 

Les også:

Kvinner viser vei

Torsdag:
Offisiell åpning

Åpning av ungdomsskilden

Fredag:
BH-konkurransen

Stemingsrapport

Livet på vår stand

Lørdag:
Artig å være grei

Pennekonkurransen

Sminke kan gjøre så mangt

Søndag:
Kåring av beste stand

Ungdomsbedrifter

Ungdommer med gamle klær

Avslutningssermoni


Informasjon | Prosjekter | Elevsider
Ansatte | nettsteder | Forside

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!