Logo Åmot ungdomsskole Åmot ungdomsskoles nettsider
Søk
Informasjon
Prosjekter
Elevsider
Ansatte
Nettsteder
Arkiv
English
Forside

Skolenetts
e-post

Telenors
e-postleser

 

Åpning av Ungdomskilden!
Vi kommer inn i den såkalte Ungdomskilden, vi blir møtt av masse kreative bhèr som henger i taket. Vi finner med en gang våre favoritter. Det var alt fra minimale, gjennomsiktige til enorme med masse tegnestifter på.

Plutselig observerer vi Valgjerd Svarstad Haugland gå forbi oss. Kunne vi ta et bilde? Nei vi turte ikke, så vi later som om vi synes putekrig benken er mye mer interessant. Vi ble fascinert av at verdens største putehage slettes ikke var så stor, og vi grubler over emnet en liten stund. Var det mulig at denne oppfinnelsen ikke var funnet på før?

Satte vi oss virkelig inn for det kunne vi lage en mye større og mykere putehage selv. Men nok om det, åpningen begynner snart. Fire jenter med saksofoner stiller seg på scenen. De skal nok ikke spille ennå, fordi de ser så ukonsentrerte ut.

Det går en dame opp på scenen. Hun presenterer seg som Nina Solberg, men det var tydeligvis ikke henne som skulle åpne Ungdomskilden heller, for det første hun sier er om det er noen som vil åpne Ungdomskilden. Vi tar det som en spøk, og det var nok det som var meningen også, men latteren fristet ikke noe særlig.

Nina Solberg fortalte litt om at jenter hadde blitt flinkere til å gå sine egne veier.

Vi fulgte ikke så godt med, for vi drev og pønsket ut en lur måte vi kunne få knipset et bilde av Valgjerd.

Det hele endte på en ganske latterlig måte, med at Mari stilte seg opp "på liksom" så Randi kunne ta bilde av henne.

Men det gjorde hun selvfølgelig ikke. For på skrå for Mari sto nemlig Valgjerd!

Randi knipset da i all hemmelighet et eksklusivt bilde av henne, uvitende om at hun senere skulle holde tale, og derfor også ble mye lettere å ta bilde av.

mari2.JPG (17141 bytes)

Vi stusser litt over at ungdomsavdelingen er gjemt i en grå, stygg gang, og at denne åpningsseremonien ikke trakk særlig mange folk. Kanskje pga beliggenheten?

Men de har jo klart å pynte opp her da.

Særlig bh-konkurransen ( om å gjøre å lage flest bh) var et utrolig godt påfunn, som strålte av kreativitet. Hensikten var å få tak i "Jentete" jenter. Og etter bh'ene å dømme så tror jeg det ble en fulltreffer.

Talen til Valgjerd gikk ut på å møte nye utfordringer, og kjempe for likestilling. Hun åpnet Ungdomskilden ved å håpe på at den vil skape krefter, inspirasjon og nettverk. Det er trossalt vi unge som kan gjøre noe med likestillingen i framtida.

Så ble åpningen avsluttet ved at de fire jentene spilte en kjempefin sang. Alle har vel hørt " I Love You Just The Way You Are"

Deretter måtte vi dessverre gå, for toalettet hørtes fryktelig fristendes ut.

Les også:

Torsdag:
Offisiell åpning

Fredag:
BH-konkurransen

Stemningsrapport

Livet på vår stand

Lørdag:
Artig å være grei

Pennekonkurransen

Humorkurs

Sminke kan gjøre så mangt

Søndag:
Kåring av beste stand

Kåring av beste stand

Ungdommer med gamle klær

Avslutningssermoni


Informasjon | Prosjekter | Elevsider
Ansatte | nettsteder | Forside

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!