Åmot ungdomsskoles nettsider!
  

 

Torsdag 29.mars dro de fleste fra friluftsgruppa + tre "frivillige" ut på en skikkelig langtur på ski. Med tog klokken 06.13 på morgenkvisten gikk turen til Lillehammer og deretter ventet buss Sjusjøen. Her ventet nesten 50 kilometer med ski på beina, tilbake til Rena.

Glenn Are nærmer seg Midtfjellet...
Glenn Are nærmer seg Midtfjellet...

Kvart over 10 var alle ski smurte, matpakka spist og alt klart for å legge ut på skituren i birkebeinerløypa over fjellet til Rena...

Været viste seg heldigvis fra sin bedre side med sol og passe varmt. I det hele tatt flott skiføre og ingen bekymringer. 

I vår gruppe på 15 viste det seg som ventet at forutsetningene og treningsgrunnlaget var nokså forskjellig. Derfor ble det en viss spredning på gruppa. Men med avtalte møtepunkter gikk det hele greit. 

Første ordentlige samlingspunkt og "matstasjon" var ved Nysetra. Her smakte det godt med litt ekstra mat og drikke. Cirka to mil unnagjort. Vi nærmet oss halvveis....

Rast på Nysetra!
Rast på Nysetra!

Da vi forlot Nysetra med kurs for Raufjellet ble det en viss værforandring. Flere skyer trakk inn over oss, og da vi kom opp på snaufjellet tok vinden godt tak. Hele veien over Raufjellet og ned mot Dambua var det meste av sporene blåst igjen. 

Også ved Dambua  var det behov for en liten rast. Men i kjent terreng og med slitne kropper begynte behovet for snart å være fremme å melde seg. Pausen ble derfor forholdsvis kort, og siste etappe var i gang. 

Vel oppe på Dølfjellet var det meste unnagjort. Herfra er det bare utforbakke og flatt ned til Rena. De fleste var enige om at det var "greit nok". 

Med en viss spredning nådde etter hvert alle målet. Nesten 5 mil var tilbakelagt over fjellet. Slitne men fornøyde over å ha mestret utfordringen og greid målet, kunne vi slå fast at en vellykket tur var over. 

Vi må vel alle innrømme at det ble tidlig kveld denne dagen, både for elever og læerere....

 

Klikk på bildene for full størrelse:

 

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!