Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

I løpet av en uke i november fikk friluftsgruppa innføring i skyting med hagle og rifle. Sverre Holm, jaktinteressert og ”geværekspert”, var så snill å ta på seg denne oppgaven. Tusen takk til ham! 

Teori om geværer og sikkerhet

Til sammen var det satt av seks timer til skyteopplæringen. Halvparten av tiden gikk med til teori, mens de siste tre timene foregikk som praksis, ute på skytebanen.

Kunnskaper om sikkerhet og våpen er viktig!!
Sverre Holm instruerer ivrige elever...

Under teoridelen fikk elevene først èn times viktig informasjon om krav og sikkerhet  i forbindelse med håndtering av skytevåpen og ammunisjon. Det var obligatorisk at elevene fulgte hele denne leksjonen for å få lov til å være med på den praktiske delen på skytebanen.

Leksjon 2 var forbeholdt geværene: I to bolker lærte vi mye nytt om henholdsvis hagler og rifler. Vi så blant annet på ulike geværtyper, ammunisjonstyper, kikkerter, kulebaner, priser, og ikke minst valg av utstyr. Her var det mange nyttige tips å ta med seg! Nå var alt klart for blinkskudd!!!???

På skytebanen

Mandag 20.november var friluftsgruppa på skytebanen på Hovdmoen. I løpet av de tre siste skoletimene fikk alle på gruppa muligheten til å prøve seg både med hagle og rifle. Stine var blant de som prøvde å ta knekken på lerdua! Med oss på skytebanen var "ekspertene" Sverre og Ola Petter Holm - benytter anledningen til å takke disse for velvilligheten og den fine tilretteleggingen!! I tillegg var tre lærere med.

Niclas viser hvor skuddene sitter!!
Niclas traff godt!!

Noen videoglimt:

Martin i ilden

Glenn Are skyter

Jentene på standplass

Niclas viser skiva si

Larsen oppsummerer

 

Elevene var svært ivrige og ingen ville hjem!! Vi fikk nesten problemer med å rekke bussen på skolen klokken 14. Lerdueskyting og baneskyting (100 meter) var hva man fikk prøve seg på. Mange hadde prøvd "børsa" før og viste mye bra! 

Mot slutten fikk de som ville prøve seg med magnum. Det kan vel hende at noen fikk litt verking skuldra dagen etter....???? Eller hva Niclas og Lars Henrik ??

Flere bilder fra skytebanen!

 

Klikk på bildene for full størrelse:

Sverre

Geværene..

Asbjørn

Janne

Mats

Rune

Vi sjekker geværene...

 

Last ned Microsoft Media Player 6.4

For å høre se "streaming" film fra skytebanen, må du ha Microsoft Media Player 6.4. eller 7.0 Last de ned.

NB! Windows Media Player 7.0, bør ikke bli installert på datamaskiner med Windows 95 eller NT4

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!