Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Torsdag 4.januar hadde friluftsgruppa reservert skolekjøkkenet hele dagen - klare for et skikkelig viltmåltid! Mat for hundrevis av kroner var plukket frem fra fryserne; fisk, harekjøtt, bær og ikke minst elgkjøtt i ulike varianter. I tillegg var nødvendig tilbehør kjøpt inn. Med innleid eksperthjelp fra ”kjøkkensjef” Liv, ble maten tilberedt…og spist!

Liv "in action"!
Liv Tollefsen var til uvurdelig hjelp!

Det første vi måtte gjøre, var å få oversikt over hvor mye og hva slags kjøtt vi hadde til rådighet. Deretter var det om å gjøre å finne ut hva slags retter vi skulle lage. Dagens gode medhjelper, Liv Tollefsen, hadde mange forslag (tusen takk for hjelpen, Liv!), og snart var det bare å sette i gang.

Elevene ble delt i fire grupper, med ansvar for hver sin rett. Med stor iver satte de i gang…

Lars Henrik skjærer løk!
Lars Henrik!

Om lag to og en halv time senere var maten klar for servering. Og her var det litt av hvert å velge i; elgstek, harestek, elghamburgere, ørret tilberedt i folie, gravet elgkjøtt, brun saus, bernaisesaus, bakte poteter, stekte poteter, kokte grønnsaker, tyttebær og mer til!

Endelig mat!!Det var så mye å velge i, at selv den mest matglade hadde problemer med å få smakt på alt! I anledning det eksklusive måltidet, dekket vi til langbord med levende lys, noe som gjorde det hele ekstra koselig! Som dessert ble det servert en meget god multekrem! Måltidet smakte iallfall alldeles fortreffelig! Det var alle enige om!!

Så gjenstod bare oppryddingen, og etter en drøy time med rydding og vask, var alt skinnende rent! En velsmakende, vellykket og nokså annerledes dag var over!

Flere bilder:

Klikk på bildene for full størrelse:

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!