Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Det er torsdag 13.september og friluftsgruppa er klar for det nye skoleårets første overnattingstur. Målet denne gang er den trivelige Jakt- og fiskehytta på Deset, som vi har vært så heldige å få leie..... Bli med friluftsgruppa på nye tokt!!


Jonas prøver fiskelykken!

I det klokken slår tolv møtes friluftsgruppa, klare for tur til Deset. Bilene lastes opp med sekker og fiskeutstyr. I tillegg til Geir og Tor, har Torbjørn Skavern vært så grei å stille med bil slik at vi alle kommer opp til hytta på samme tid. Takk for det,Torbjørn!

Vel fremme på den flotte jakt- og fiskehytta var det bare å installere seg. Inne i hytta er det god plass, og alt annet tilbehør. Strøm også, noe som er bra når maten skal lages. Her lider ingen nød, det er helt sikkert!

Etter at utstyret var på plass og peisen fyrt opp, valgte de fleste å prøve fiskelykken. Ute var det duskregn, men fin temperatur. Etter flere timer rundt de to små innsjøene ved hytta, måtte vi bare innse at noen fiskemiddag ble det ikke. Det nærmeste vi kom fast fisk var en liten ørret som datt av kroken rett før den skulle heises på land.

Heldigvis hadde vi ikke beregnet fiskemiddag, så vi hadde kjøpt med middag for alle. På menyen stod meksikansk gryterett med loff. I tillegg var det spagetti til de som ønsket det.

Før det hele var klart måtte maten lages og oppgaver fordeles. Noen dekket bord, mens andre sørget for kokkuleringen. Og snart stod maten på bordet….


Lars steker kjøttdeig.

Det ble et velsmakende måltid. Det var alle enige om!

Etter oppvasken var det sosialt samvær foran peisen. Blant annet hadde vi et par morsomme leker, som skapte mye latter!

Etter hvert ble det sengetid og vi krøp ned i soveposene…

Dagen etter var de aller ivrigste tidlig oppe for å prøve å lure fisken på kroken. Men heller ikke denne gangen ble det fangst. Dermed fikk vi ikke svar på ryktene på forhånd, som sa at det fantes fisk på både 2 og 3 kilo i de små vannene.

Etter frokost var det på tide å tenke på avreisen. Hytta ble ryddet og vasket, og snart satte vi kursen mot Rena igjen…..

Klikk på bildet for full størrelse:

 

 


 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no