Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Det er torsdag 8.november. Friluftsgruppa er klare for årets jakttur -  harejakt ved Klættsetra. Per Walmsnæss har vært så snill å låne bort hytta si. Kvelden går med til sosialt samvær, spørre- konkurranser, m.m. På morgenkvisten den 9.november, er det klart for jakt....


Flott vintervær på harejakta!

Tidlig ettermiddag den 8.november legger friluftsgruppa i veg. Med bil når vi Klettsætra ved 14-tida. Det er bitende kaldt ute og det tar ikke lang tid før det er fyr i peisen. Sakte men sikkert stiger temperaturen inne i hytta, og snart er det god innetemperatur.

I kveldinga begynner vi alle å bli sultne og det er på tide å få fart på grytene. Tidligere har meksikansk gryterett vært en sikker vinner, og også denne gang hadde vi bestemt oss for denne retten. Med godt samarbeid tok det ikke lang tid før bordet var dekket og maten klar. Skal si det smakte! Dette kan vi!!


Godt med middag!
(Klikk på bildet for full størrelse!)

Resten av kvelden ble brukt til sosialt samvær og instrukser om hvordan morgendagens jakt skulle foregå. Geir hadde laget spørrekonkurranse. Og i friluftslivets ånd gjaldt flere av spørsmålene jakt og geografi. Vet du forresten hvor mange ryper som ble skutt under fjorårets småviltjakt? Ikke det? Svaret ligger faktisk godt over 400 000. Det ble delt i fire lag som skriftlig svarte på 18 ulike spørsmål. Deretter var det felles gjennomgang av svarene. Som premier vanket godterier – til alle lag!

Vi måtte snart i seng for dagen etter måtte vi tidlig opp…

Fremdeles veldig kaldt da klokka ringte ved 6-tida. Termometeret krøp ned mot cirka 20 minusgrader, men på jakt skulle vi!

Olav Skjæret dukket opp med hund i grålysningen. Elever og lærere ble snart satt ut på post mens bikkja jaget harepus.


Tidlig opp - klare for jakt!

Etter hvert tok sola tak og det ble varmere i været. Riktig flott vintervær var det!! Men hvor var haren? Vi så spor og vi hørte bikkja halsende med los halsende oppi skogen. To av gutta så til og med haren haste forbi med den bjeffende bisken like bak, men det kom aldri til skudd. Dermed måtte vi vende slukøret tilbake til hytta. Heller ikke denne gangen ble det fangst! Hm…… En flott naturopplevelse fikk vi iallfall med oss!

For noen ble det i kaldeste laget. Da var det godt å kunne gå tilbake til den varme hytta. Mens de øvrige var på jakt sørget de forfrosne for å rydde opp i hytta. Det var derfor ikke altfor mye å gjøre da de siste harejegerne kom tilbake.  

Snart kunne vi sette oss i bilene. En halv time senere var vi tilbake på Åmot ungdomsskole. En vellykket tur var over!

 

 Klikk på bildet for full størrelse:
 


 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no