Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

For andre gang dette skoleåret har friluftsgruppa vært på overnattingstur på jakt- og fiskehytta på Deset. Denne gangen var imidlertid forholdene annerledes enn i høst med vinterlige forhold og mye snø.


Utenfor jakt- og fiskehytta!

Det er torsdag 31.januar. Klokken ni pakker vi inn utstyret i bilene. Vi er tre lærere med denne gangen; Geir, Tor og Armand, som alle har bil. I tillegg var vi avhengig av èn bil til om vi ikke ville kjøre to ganger. Det var derfor flott at Ann Kristin Nilsson stilte med bil. Tusen takk for hjelpen!

Fremme på Deset fikk vi oss en aldri så liten overraskelse. Det var såpass mye snø på veiene inn mot jakt- og fiskehytta at vi var skeptiske til å kjøre videre, men da fikk vi uventet hjelp. Idar Nordseth stod og ventet på oss og tilbød seg å kjøre oss inn i sin 4-hjulsdrevne pickup. Det takket vi selvsagt ja til! To turer måtte til for å få alle inn til hytta. Han stilte også opp da vi skulle hjem dagen etter! Takk skal du ha, Idar!

Vel fremme på hytta måtte vi pakke ut og ikke minst fyre. Det var rundt 10 minusgrader inne da vi kom! Etter hvert som temperaturen sakte men sikkert steg, spiste vi litt og gjorde oss klare til å prøve fiskelykken på isen.

Ikke alle prøvde fiskelykken, men alle var ute utover ettermiddagen. De av oss som fisket boret hull i isen og slapp lokkemat ned i hullene…. Dessverre ble det ingen fisk på noen av oss, men vi fikk da prøvd oss.


Daniel prøvde fisken, men....

Snart var alle på plass inne i hytta igjen, og middagsmaten ble forberedt. Siden det ikke var nok kylling i butikken, ble det også på denne turen servert mexikansk gryterett og loff.

Utpå kvelden var de fleste ute. ”Boksen går” var populært og aktivitetsnivået var høyt!!

På slutten av kvelden var det klart for spørrekonkurranse. 35 spørsmål om både musikk, natur, sport, politikk, m.m., skulle de fire lagene svare på. Geir, som hadde laget konkurransen, stilte spørsmålene. Som premie vanket godteriposer…til alle!

Snar var det på tide å krype ned i soveposene.

Siste dag gikk med til å vaske og rydde opp etter oss i hytta. Da alt var ferdig måtte vi ta utstyret på ryggen og gi oss i veg mot bilveien hvor Idar Nordseth hjalp oss tilbake til bilene.

Dermed var nok en tur med friluftsgruppa over!

Klikk på bildene for full størrelse:


 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no