Åmot ungdomsskole.
     


 

  Gruppe 1 ANIMASJONER
Gruppe 1

 

Nr. 1 "Legobilen" av Thomas og Magnus

Vi har laget en animasjon av en legobil. For å lage animasjonen brukte vi digitalt kamera og Animator Shop. Når vi lagde animasjonen tok vi legobilen i deler og la delene i en haug, så tok vi en og en del fra legobilen og satte sammen, og tok bilde for hver enkelt del vi satte på. Det ble 24 bilder i alt. Så brukte vi Animasjon Shop, for og lage animasjonen. Vi brukte gif. format for å få animasjonen så liten som mulig, fordi det skulle ut på Internett og fordi dette er standard for animasjoner. Vi er veldig fornøyd med resultatet.

Vi har brukt tiden fornuftig.

LAGET AV THOMAS OG MAGNUS!!!

 

Nr. 2 "Armageddon" av Glenn Are og Raymond

Vi brukte tegneprogrammet paint95 og lagde en animasjon av en komet som treffer jorda. Jorda eksploderer i et stort inferno.
Vi laget (tegnet)først et bilde av jorda i verdensrommet. Deretter  kommer kometen i sikte oppe i hjørne av skjermen, så bare fortsetter kometen og kommer i stor fart mot jorda etter hvert.  Hvis du har øynene med deg kan du se at kometen deler seg i to og treffer jorda på hver sin side. Ideen har jeg tatt  i fra filmen "Deep Impact". Til slutt så blir  jorda et stort "inferno" og jorda er ikke noe mer en et stort fyrverkeri. Vi lagret bilde som gif.format og satte dem sammen i alfabetisk rekkefølge sånn at Animation Shop finner de i riktig rekkefølge. Vi brukte alt i alt 22 bilder som vi tok fra det første utgangspunktet altså bilde nr.1 eller A som vi kalte det.

 

Nr. 3 "Burnout" av Anders og Stian

Vi skulle lage en animasjon, og da måtte det bare være noe med en bil.
Animasjonen består av 17 enkeltbilder.

Vi brukte Paint Shop Pro or å redigere bildene. Deretter brukte vi Animaton Shop når vi skulle animere bildene.

Etter å ha diskutert så fant vi ut at vi skulle tegne en bil som dro i gang noe helt forferdelig. Men å tegne den samme tegningen mange ganger var litt vanskelig så vi satt å tenkte og lekte litt med animasjonsprogrammet så kom vi plutselig på noe. En bil som står å spinner. En "burnout". Vi måtte finne en bil som vi måtte se fra siden så vi gikk på en bil side med navn truckworld. Der fant vi en 97 Dodge Dakota. Lasta ned bildet og tegnet hvite, gråe og svarte støv og røykskyer. I "fantasien" vår så står bilen på frambremsen mens han gir masse gass. Svart eksos kommer ut av eksos potta bak, og det ryker fra bak hjulene.
Det kommer litt hvit røyk fra fram hjulene fordi bak hjulene dytter bilen litt framover. En ganske enkel animasjon. Laget av Anders og Stian.


Nr. 4 "Duplo" av Trine, Marianne og Silje

Som en del av opplæringa i kunst og håndverk skulle alle i 10.klasse lage en animasjon med ulike teknikker. Vi hadde mange forslag og tanker om hva vi skulle lage, men vi valgte å bygge en pyramide av legoklosser, fordi det var veldig enkelt og det var ingen som hadde gjort det før. Vi fant et rom hvor vi kunne sitte, og fant kamera og stativ som vi monterte opp. Vi tapet fast legoplaten i et bord, satte på en og en kloss og tok et og et bilde. Passet også på at platen ikke flyttet på seg, eller at legoklossene ikke kom i veien. Det ble en del bilder av dette. Da pyramiden var ferdig bygd satte vi en legomann inn øverst i høyre hjørne. Han går fort nedover, klatrer opp pyramiden og strekker armene høyt i været når han har nådd toppen.
Vi måtte bruke programmet Paint Shop Pro for å få riktig størrelse på bildene, og vi lagret bildene i gif format for at bildene skulle ta minst mulig plass.
Vi valgte at animasjonen bare skal gå en gang, for at folk skal få med seg hva som skjer litt bedre. Og hvis man vil se den flere ganger kan man da trykke oppdater.
Vi er kjempe fornøyd med resultatet. Det ble en enkel animasjon med en god handling.

 

Nr. 5

 

 

 

 

 

"Carkrasj" av Stein Erik og Asbjørn

Vi fant ut at det vi skulle lage en animasjon med en bil. Så lagde vi to legobiler, en stor og en liten. De to bilene skulle krasje med hverandre. For at det skulle bli litt kult så fikk den lille vinne, når de kjørte mot hverandre og skulle krasje, derav navnet "carcrash".
For å lage animasjonen brukte vi digitalt kamera, det ble tatt ca 17 bilder. Først var bilene hele, og når de krasjet la vi en og en bitt fra hverandre helt til den andre var helt "most", og lå på siden. Senere brukte vi Paint Shop Pro for og redigere dem og gjøre bildene om til gif filer. Det gjør at dem tar mindre plass når den er på nettet. For og lage animasjonen brukte vi Animation Shop.

Vi ble veldig fornøyd med resultatet. Og vi har brukt tiden klokt.

Nr. 6 "Gjennom veggen" av Pål Einar og Ole Johan

Vi har laget en animasjon av Ole Johan som går igjennom en vegg. Men vi fant ingen vegg vi kunne gå igjennom på skolen, så vi måtte lage en. Vi brukte Paint Shop Pro for å manipulere bildene og Animation Shop for gjøre om bildene til en animasjon. Pål Einar tok bilder med digitalt kamera og Ole Johan var "modell".
 (dårlig modell).

Pål Einar hadde brukt programmene før, så han måtte lære Ole Johan og andre litt. Vi brukte ganske lang tid på å lage animasjonen, fordi Pål Einar måtte løpe rundt og hjelpe andre hele tiden. Grunnen til at vi laget denne animasjonen er for at veldig mange mennesker stresser og prater i mobil telefon, så de tenker ikke over hva som skjer.

Resultatet ble ganske bra synes vi selv. Og vi syntes det var ganske artig og lage animasjonen.

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!