Åmot ungdomsskole.
     


 

  Gruppe 2 ANIMASJONER
Gruppe 2

 

Nr. 1

"Snøball kaster": av Morten, Martin og Mats.

Vi har laget en animasjon av en snøballkaster. For å lage animasjonen brukte vi programene Paint Shop Pro og Animator Shop. Vi tegnet bilder i Paint Shop og lagret ett og ett bilde. Vi brukte så Animator for sette de sammen til en animasjon. Vi brukte gif. format for å få animasjonen så liten så mulig, fordi det skulle ut på Internett og fordi dette er standard for animasjoner. Vi ble ganske fornøyd med resultatet, men det ble litt for få bilder da snøballen var i lufta på vei mot han som får ballen i hodet, men ellers er vi fornøyd med animasjonen.
Vi synes vi har brukt tiden fornuftig.

 

Nr. 2 "Snurre Bunny"

Laget av Tina, Tove Mette og Monica.

Først drev Monica å tegnet et forslag til en animasjon og da ble den litt kul. Og da fant vi ut at vi skulle ha den. Etterpå brukte vi skanneren til å legge den inn på data`n. Vi la til noen effekter, og vips en ferdig animasjon.
Vi brukte paint shop pro 7 for å sette sammen animasjonen!
Vi brukte gif for at animasjonen skulle ta så liten plass som mulig!
Vi hadde 5 bilder i hele animasjonen.
Ellers brukte vi bare fantasien!

Animasjonen heter "Snurre Bunny"!!!
DETTE VAR DA IKKE VANSKELIG!!!

 

Nr. 3 "Kinesisk slangetemmer": av Maren og Tale

Hensikten med å lage en animasjon var at vi skulle lære å lage en animasjon med forskjellige teknikker.
Vi valgte den teknikken vi valgte ("fettfarge") fordi det virket gøy, og vi ville ha en litt original animasjon. Først farget vi et ark med mange forskjellige farger. Så farget vi over med svart. Da var det bare å skrape i vei, slik at fargene under syntes. Vi valgte å lage animasjonen ved å tegne litt og litt av bildet, og scanne det for hver gang, slik at det så ut som om tegningen tegnet seg selv.
Motivet vi valgte, en kinesisk slangetemmer som "spiller en slange opp av en kurv" valgte vi fordi da ville vi få et motiv som beveget seg litt (altså slangen).
Vi brukte programmet Paint Shop Pro da vi scannet, og vi lagret bildene i gif. format for at de skulle ta minst mulig plass. Etterpå laget vi animasjon av bildene i Animation Shop 3. Vi valgte å ikke bruke noen effekter fordi vi fant ut at det ville blitt teit siden bildene ble utydelige.
Vi er ganske fornøyde med resultatet fordi det ble en original animasjon, og vi føler at vi har klart å lage en animasjon med litt handling.

 

Nr. 4 "Egget"   av Hilde og Anne

Vi har laget en animasjon om et egg og et insekt. Vi hadde mange ideer, blant annet en om Donald duck, men det ble for komplisert. Så vi laget denne istedet.
Først lagde vi bare et egg med kylling, men for å få litt mere "liv"  i animasjonen, tegnet vi et insekt som kom hoppende. Vi valgte å tegne på ark og skanne bildene inn på data. For å skanne brukte vi paint shop pro, og for å animere brukte vi animation shop 3. Vi har brukt ti bilder. Resultatet ble vi ganske fornøyde med, og det ble ganske sånn som vi hadde tenkt oss. Det har vært ganske interessant og moro å jobbe med animasjon, og vi har lært ganske mye!
Vi har brukt tiden ganske bra, og ble ferdig i tide.

 

Nr. 5 "Solnedgang" av Sonja, Susanne, Ingrid og Iren

Vi kom fram til å lage denne animasjonen, etter mange forsøk.

Først bestemte vi oss for å tegne en båt som seilte inn i solnedgangen, men det ble for vanskelig for oss. Også begynte vi på nytt, da tenkte vi å lage bare en sol som forvandlet seg til en måne, men det ble heller ikke noe av!!!
Så kom vi endelig fram til det vi har laget og lagt ut på nettet : "Solnedgang", (en sol som går bak et tre). Vi syntes ikke det var så vanskelig i begynnelsen, men det ble etter hvert!! Men, alt i alt så ble vi fornøyd!

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!