Åmot ungdomsskole.

 

Sa førskole lærerene Wenche Bjørkly og Hanne Salmi Marjavara ved Krokelvdal skole. Sammen med resten av lærerene på Krokelvdal skole bestemte de seg for å sette i gang et prosjekt for å forbedre oppførselen og trivselen på skola. De tok i bruk positiv forsterkning for å bedre oppførselen blant elevene. Det de opplevde da var at spesielt jenter kom mer frem.De ville også endre voksnes holdninger når det gjeller likestilling.

Prosjektet de satte i gang gikk ut på :

De oppdaget at gutter fikk veldig mye av lærernes oppmerksomhet både på godt og vondt. Mens jentene spilte rollene sine vel når det gjelder "jenter er så stille og snille og gjør som læreren sier".

Lærerne fant ut at de måtte ta på seg " likestillingsbriller" og gi alle like stor oppmerksomhet og få jentene mer frem. Dette gjorde de ved positiv forsterkning og ved å oppfordre jentene til å ta lederstillinger.

Lærerne oppfordret også guttene til å snakke mer om følelsene sine og vise omsorg for andre. De ville vise alle elevene at det ikke er farlig å snakke om følelsene sine ved å ufarlig gjøre dem , men ikke å bagatellisere dem.

En ting til var at de ville lære (spesielt jenter) å sette grenser , og ikke være med på det de ikke har lyst til , og å tørre å si i fra.

 Prosjektet har hatt positiv virkning på både lærere og elever , og alle er enige i at det er "artig å være grei"

Det er artig å være grei!

 

Les også:

Kvinner viser vei

Torsdag:
Offisiell åpning

Åpning av ungdomsskilden

Fredag:
BH-konkurransen

Stemningsrapport

Livet på vår stand

Lørdag:
Pennekonkurransen

Humorkurs

Sminke kan gjøre så mangt

Søndag:
Kåring av beste stand

Ungdomsbedrifter

Ungdommer med gamle klær

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!