Åmot ungdomsskole!


 

13 år og fire ganger norgesmester!

Trond Svendsberget - 13 år og fire ganger norgesmester!!
Trond Svendsberget fra Rena har til tenåring å være en nokså spesiell interesse. Talentet er det heller ingenting å si på. Trond er nemlig en ivrig trekkspiller og i sommer tok han sin 4. NM-tittel på det krevende instrumentet, bare 13 år gammel!

 

Av Andreas W. Adolfsen
1999-12-03 15:05:07

 

Trond begynte og spille trekkspill da han var 6-7 år gammel. Det var faren som ga ham den første interessen for instrumentet: Da far spilte spennende toner tok det ikke lang tid før Trond ville ha sitt eget trekkspill. Etter den tid har det blitt mange timer med trekkspillet på fanget.

I dag øver Trond mellom en halv og èn time hver dag, men har allikevel tid til "klubben" og å være sammen med venner. For selv om Trond er en kløpper på trekkspill og fikk sin 4. NM tittel i sommer, har han også vanlige tenåringsinteresser som data og nymotens musikk. - Blümchen og Blood Houd Gang er bra musikk, mener Trond. Musikksmaken er variert og han hører også på trekkspillmusikk. Favorittene er verdensmester Øyvind Farmen, og Frode Haltli.

Spilte for Bondevik!Her spiller Trond for statsminister Kjell Magne Bondevik!
Trond har flere ganger blitt bedt om å gjøre spillejobber. – Jeg blir ikke rik av det, men det er da ikke så verst betalt, synes Trond. Eksempler på spillejobber han har hatt er åpningen av Åmot kulturhus. Høsten 1999 var også statsminister Kjell Magne Bondevik på Rena-besøk. Under middagen var Trond en av underholdningsinnslagene. Det var ekstra moro, synes den firedobbelte norgesmesteren.

Nytt trekkspill!
Trond har nå bestilt et nytt trekkspill fra Italia via Tormod (Lillebror) Vasaasen, et svært kjent navn innen trekkspillkulturen. Trekkspillet er meget moderne og prisen ligger litt i overkant av 90.000 kr. Trekkspillet han allerede har skal bl.a. leies ut til folk som har lyst til å prøve trekkspill. Kanskje en ide til deg som har for lite å finne på om dagen?

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!