Åmot ungdomsskoles nettsider!
Litterær særoppgave for 10. klassene ved Åmot ungdomsskole

 

Forfatteroppgave

Du skal skrive ei oppgave om en norsk forfatter. Du kan sjøl velge hvem du vil skrive om, men forfatteren må være norsk. Du kan skrive om en eldre forfatter eller nålevende. På biblioteket kan du finne mye informasjon om avdøde forfattere. Den beste måten å finne opplysninger på om nyere forfattere er å bruke Internet.

I Norge har vi mange kjente forfattere, som f. eks. Bjørnson, Ibsen, Kielland, Lie (de 4 store), Hamsun, Duun, Skram, Collett og Undset.

Vi har også yngre forfattere som skriver for barn og ungdom; Ambjørnsen, Ragde, Egner, Småge, Bing, Bringsvær, Torstad Hauger, Aukrust, Westly, og Sandemo.

Det er viktig at du tenker godt gjennom valg av forfatter.

Etter at du har valgt forfatter, skal du lese 2 romaner som denne forfatteren har skrevet. Sjølve prosjektoppgava skal inneholde følgende:

·        Du skal skrive en bokanmeldelse; innholdsreferat og hva du personlig synes om boka.

·        En biografi over forfatterens liv

·        Omtale av de mest kjente bøkene til forfatteren

·        Tidsepoken forfatteren levde i hvis du velger en avdød forfatter. En tenker da på samfunnsforhold, politikk kunstretning osv.

·        Hvis du velger en nålevende forfatter, bør en ta med opplysninger om hva som har påvirket og preget forfatteren

·        Ta med bilder og illustrasjoner

Det er et krav at den ferdige oppgaven skal være "ført inn" på data.

Innleveringsfristen er 16. mars, men innen den 01.12 skal dere ha valgt forfatter og boktitler.

Du må regne med at oppgaven kan bli brukt i forbindelse med foredrag i klassen. Foredraget skal holdes ved hjelp av presentasjonsprogrammet Powerpoint. Prosjektoppgavene kan også publiseres på Åmot ungdomsskoles hjemmesider.

Valg av forfatter og romaner skal godtas av norsklærer.

Er det noe du lurer på, så spør norsklærer.


Du kan senere lese en oversikt over hvilke forfattere og bøker elevene har valgt. Finn ut om skoleelever i Åmot overhodet er interessert i å lage særoppgave om "de gamle klassikerne"!

 

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!