Åmot ungdomsskoles nettsider!
På fotballkamp i London

 

Arsenal FC, fotograf: GH
De senere år har interessen for engelsk fotball økt kraftig i Norge. Tusener av nordmenn reiser hvert år over Nordsjøen for å oppleve verdens tøffeste og beste (?) liga, på nært hold. Hva er årsaken til dette? Hvilke opplevelser gir en Premier League-kamp? Ungdomsavisa har vært i den engelske hovedstaden. Ferden gikk til Nord-London, til Highbury og Arsenal Football Club…

Av GH
2000-12-07 19:13:32

3 timer igjen til Arsenal og Aston Villa møtes til Premier League oppgjør på Arsenal Stadium, eller Highbury, som de fleste sier.

Best med undergrunnen
Londons imponerende undergrunnssystem er beste fremkomstmiddel når man skal til Highbury. Med Piccadilly Line tar det ikke mange minuttene fra sentrum, før toget stopper på undergrunnsstasjonen Arsenal.

Yrende folkeliv
Avenell Road med Highbury i bakgrunnen! Selv om det er lenge til kampstart, merker man straks man går på toget at noe er på gang. En masse mennesker med Arsenal-drakter, skjerf og annet supporterutstyr setter sitt preg på togturen.

Utenfor stadioen er det allerede et yrende folkeliv. Mange har vært på plass i flere timer for å diskutere dagens oppgjør på de lokale pubene. Stadig høres rop fra noen som har et eller annet de vil selge, dagens program, gamle programmer, skjerf, drakter, autografer, pins, posters, pølser, drikke, osv. Atmosfæren er rolig og fin. Supporterne fra de to lagene spaserer side om side, uten antydning til bråk. De gamle tidene ser ut til å være forbi…

Billetter kan by på problemer
Iblant møter du noen som vil kjøpe eller selge kampbilletter. Er du på utkikk etter billetter kan dette være en siste mulighet, men vær forberedt på å betale god overpris! For billetter til engelske fotballkamper kan være vanskelig å skaffe, spesielt blant storklubber som Arsenal. Her er det alltid fulle tribuner! Heldigvis har vi ordnet billetter på forhånd gjennom reiseselskapet. For de som tar sjansen på å reise uten billett, finns det muligheter gjennom noen av billettutsalgene i byen, men vær oppmerksom på at de beste billettene for lengst er solgt!

Det bygger seg opp mot avspark..
En drøy time før avspark ankommer spillerne. De aller ivrigste supproterne har lenge stått i kø for å få et glimt av heltene, i det de hopper ut av den mørke bussen og inn i garderobene. Er du riktig heldig stopper en av gutta og skriver en autograf, før han haster videre.

En time igjen.. På tide å gå inn på stadioen. Ennå er de flotte tribunene glisne, men det blir ingen dødtid. Hele tiden vises det videoklipp på storskjermer i hvert hjørne. Her kommer alle fakta om sesongen så langt, intervjuer, dagens lagoppstillinger, m.m.

Highbury en time før avspark!

En drøy halvtime før kampstart, kommer de første spillerne inn på banen for oppvarming. Tribunene begynner å fylles opp, og en etter en mottar spillerne fra hjemmelaget hyllest fra supporterne når de kommer inn. For bortelaget fra Birmingham er det heller tamt...

Avspark
Når klokka er 15 er tribunene fulle. Drøye 38 000 tilskuere sitter ringside, og følger spent med. Hver gang hjemmelaget Arsenal er over midten reiser supporterne seg, og alle må på beina for å få med seg hva som skjer.

Nesten hele tiden er det sang på tribunene: Arsenaaaal, Arseenaaal,….. Vieira oohhh, Vieira oohhh, he comes from Senegal, he plays for Arsenal…Vieira… Stemingen er stor!

Plutselig eksploderer publikum i et vanvittig jubelbrøl. Alle kaster seg opp i lufta. Noen roper hysterisk, andre hopper opp og ned, samtidig som de skriker ut et eller annet uforståelig. Og vi er med! Thierry Henry har nettopp gitt Arsenal ledelsen 1-0! Man kan bli døv av mindre…

1-0 to the Arsenal!
Snart er kampen over. Det endte 1-0 til The Gunners. En vanvittig artig opplevelse! Tribunene tømmes raskt, mens det tar noe lenger tid å komme seg på undergrunnen igjen.. Med tanke på at nesten 40 000 mennesker skal hjem, går det allikevel temmelig kort tid, før man sitter på hotellrommet igjen. Litt smådøv, men sikker på èn ting: Dette MÅ oppleves igjen!!

Ta en kikk på Arsenal Football Club sin offisielle hjemmeside!

Klikk på bildene for full størrelse:


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!