Åmot ungdomsskoles nettsider!
Gladiator og Traffic får flest Golden Globes?

 

Nominasjonen til årets Golden Globe-priser er klare. Prisen regnes som en av de aller viktigste filmprisene i verden, etter Oscar. Gladiator og Traffic var filmene som fikk flest nominasjoner med fem hver.

Av Tor Magne Amundsen
2000-12-23 21:49:22


Golden Globe for 58.gang

Ridley Scotts Gladiator og Steven Soderberghs Traffic, som har premiere denne helgen i USA, scoret mest med 5 nominasjoner da nominasjonene for den 58. Golden Globe utdelingen ble offentliggjort. Den utenlandske pressen i Hollywood står bak den prestisjetunge prisutdellingen.

Kjendisektepar nominert
Andre filmer som gjorde det bra var Billy Elliot og Wonder Boys, som blant annet har nygifte Michael Douglas på rollelisten. Og siden vi snakker om Michael Douglas hadde også hans nå bedre, og definitivt vakrere, halvdel Catherine Zeta-Jones en stor natt. Hun er nominert for beste birolle i USA-aktuelle Traffic hvor ekteparet spiller sammen i et drama rundt den amerikanske narkotikatrafikken i Latin Amerika.

Björk nominert
I nominasjonene for de alltid viktige beste kvinnelige og mannlige hovedrollene, finner vi som ventet Julia Roberts og Russell Crowe, men også islandske Björk for hennes nå meget anerkjente jobb i Dancer in the Dark.

Carreys tur?
Endelig kan det også bli Jim Carreys tur. Han plukket med seg en nominasjon for beste skuespiller i en komedie eller musikal for Grinchen, men får hard konkurranse fra de gamle traverne Robert De Niro (Meet the Parents) og Mel Gibson (What Women Want).

Prisshow i fengsel?
På TV-siden finner vi etter hvert kjente navn som Ally McBeal, Frasier, Sex og singelliv, Will & Grace og Akutten. For første gang kan man også komme til å dele ut priser via satellitt til et fengsel. Robert Downey Jr. stakk nemlig av med en nominasjon for sin rolle i Ally McBeal og kan havne tilbake i kasjotten over nyttår etter sitt mye omtalte hotellopphold....

Hvem vinnerne blir avgjøres på nyåret!

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!