Åmot ungdomsskoles nettsider!
Uskyldige griser blir mat på fat!!!

 

Julegrisen klar for julebord!, fotograf: Majken Grønstad
Det er igjen slaktertid for griser rundt om i landet. Snart skal de på julebord, men kanskje ikke helt som alle oss andre. Vi tok en prat med en av grisene som ikke slapp unna slakterkniven i år.


Av Ingrid K. Hagen
2000-12-23 10:17:00


Juletid, slaktertid. Grisene har det sannelig ikke lett i jula. De må belage seg på å bli stappet i MASSE mat så de skal bli mange, fete, gode juleribber for oss matglade nordmenn.

Snart venter julebordet....Unnslapp med et 
grisehyl i fjor

Vår gris slapp heldigvis slakter'n i fjor, men det var bare flaks. - Jeg greide så vidt å lure meg unna, forteller han.

I år står han som mange andre griser for tur.. Grisekameratene i bingen skjønner ikke at vi kan ta fra dem julegleden og lykken ved å være griser. De påstar selv at griser er de BESTE vesner på jord, men det er jo bare et vesen som er satt til verden for å fore oss!? Eller hva??

Har prøvd å unnslippe...
Grisen vi tok kontakt med, har gruet seg lenge nå, men tiden er snart inne. Slakteren kommer, og snart er det gjort - julemat for deg og meg.

Han har prøvd seg på noen knep for å slippe slakter'n ved å ligge konstant i søla, og å finne noen rømningsveier, men bonden har gjerdet dem inne så ingen skal slippe unna. - Han er en tøffing, han lar seg ikke lure, grynter herr Gris. - Uansett hvor stor motstand vi gjør og hvor mye vi kjemper slipper vi ikke unna!!

Tiden med denne grisen var ute, nå bærer det til slaktern. Vi ønsket grisen en "God jul", før vi lukket døra selv om den hilsenen ikke ville komme til særlig nytte...

God gris og godt nytt år!
Når du skal åpne munnn din og da en bit av den saftige juleribba, så tenk først litt på den stakkars, ynkelige og unnskyldige grisens skrik om ikke å måtte ofre seg selv, for at du skulle få lukseriøs julemat av øverste klasse(det var en hilsen fra grisen!!).

Men grisen ba meg hilse, og si til ALLE leserne av Ungdomsavisa, God jul og godt nytt år....!!

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!