Åmot ungdomsskoles nettsider!
Spennende med iRC

 

IRC-logo, fotograf: mircDet er mange former for chatting på internett. IRC (Internet Relay Chat)er en av de mest populære. Men tro ikke at IRC er bare chatting. Det er det nemlig ikke...

Av Sigurd Røed Scheistrøen, Espen Andrè Kristiansen
2000-12-25 13:11:02

For å komme deg på IRC, som er en chat må du først laste ned et program som støtter irc chatting. De mest brukte programmene på irc er mIRC og ircN, men det finnes mange flere.

mIRC mest vanlig
Det mest brukte programmet er mIRC. MIRC er ikke sånn som Windows programmer, du kan scripte deg et nytt script ut av mIRC scriptet. Dette er det mange som gjør, og det finnes flere tusen forskjellige mIRC scripts på nettet.

Du kan være sjefen
Det litt mer avanserte er op (operator status). Når du har op på en kanal er det du som er sjefen på kanalen. Da kan du kaste ut (kicke), eller stenge ute fra kanalen (banne), da bestemmer du!!

Det er mange som kjøper seg shell for å beholde open på en kanal. En bot er en klient som kjører fra en shell server. En bot er en irc klient som skal være "always on" når ikke du er på nettet. Boten kan programmeres til å gi deg op, kicke, banne osv.

Stor interesse
Det er veldig mange som driver på IRC, og når vi skriver denne artikkelen er det hele 24315 brukere på IRC. Og dette er tidlig på dagen, utover ettermiddagen kan det være opptil 50.000 brukere.

Mer enn chatting
Mange tror at IRC er bare chatting, men det er det ikke. Der kan du gjøre det meste; laste ned musikk, programmer, spille og få virushjelp om du har virus.

Irc er det slett ikke bare ungdommer som driver med, det finnes folk helt opp i 40 alderen som sitter på irc.

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!