Åmot ungdomsskoles nettsider!
Julebord og juletullball!!

 

Fest...., fotograf: NN

En helt vanlig morgen; jeg står opp klokken seks og ankommer skolens lokaler rundt halv åtte. Der sitter en svær ansamling halvvoksne, mindre edru mennesker. De støyer og hojer mens de løper rundt i ring, hopper litt og vifter med noe som jeg kan gjette meg til skal forestille en skje. Ånei, nå har det vært russefest igjen, hører jeg bak meg.


Av Hege Søberg
2000-12-30 15:22:32

Slik har det blitt...

Så vi går inn mens hele russeflokken skriker ”Førsteklassinger!førsteklassinger!”. Vi går/jogger fort forbi og setter oss ved et bord lengst vekk i kantinen. Etter et tappert forsøk på å utelukke diverse julesanger (en russeansamling på 40 stykker kan IKKE synge julekveldsvisa rent!), stanger jeg hodet i bordet. Etter hvert som klokka nærmer seg åtte om morran, blir stemningen mer og mer høylytt. Vi lukker ørene mens spy, juleglitter og ”på låven sitter nissen” rangler rundt i klasserommet. *sukk*.

En koselig tradisjon, men..
Julebord er alltid en koselig tradisjon. Jeg hørte at juleballet for grunnkurselevene på skolen min ble ganske luftig. Og russejuleballet i år ble ikke så mye mindre kjedelig. Selvfølgelig er det blitt en vane for ungdom å feste i jula. Men det kan være litt av et sjokk for unge mennesker som kommer rett fra ungdomsskolen å se en flokk attenåringer forestille julenisser med kommende hjerteattakk på grunn av glupske rotter.

Det første julebordet jeg var på, var med jobben. Koselig middag var det, men før vi reiste oss etter desserten var en blitt ganske beruset. Rett etter at vi flyttet oss inn i baren, kom en etter en inn i rusens favn, og slik varte det hele kvelden. Det er ikke rart fylla er blitt en vanlig del av ungdommenes livsstil. De læres jo opp av voksne som raver rundt omkring, på mangt et julebord og juleball.

Men på den annen side; i jula skal man vel la julestri være julestri og heller konsentrere seg om hvordan glemme julegavene som må takkes for....??

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!