Åmot ungdomsskoles nettsider!
Nobelkonsert i Oslo Spektrum

 

 
Bon Jovi spiller opp!!, fotograf: Trond Svendsberget og Tor Magne AmundsenMandag 11.12 kl 19.00, startet Nobelkomiteen det fargesprakende og spektakulære showet, tilegnet Koreas president Kim Dae Jung. Med den vakre skuespillerinnen, Jane Seymour, som vertinne under forestillingen, og artister som Sissel, Moby, Westlife og Bon Jovi var showet på forhånd dømt til å bli en suksess.

Av Trond S, Tor Magne A, Hilde F, Anne D
2000-12-14 14:45:24

Streaming video

Reportasjen inneholder en del lenker til streaming videoopptak. For å se disse må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Æresgjester
Kim Dae-Jung vant årets Nobel Fredspris, noe han ble hedret for i den utrolige vellykkete konserten i et fullsatt Spektrum. Hans gode venner, Bill Clinton, Vladimir Putin og Gerhard Schröder, hyllet den fantastiske koreaneren med hvert sitt rørende videobrev. I disse hyllestene fikk Dae Jung sin velfortjente gratulasjon. Også Norges Kronprins Håkon med følge av hans kommende kone, Mette Marit, belyste konserten med sitt nærvær. Se æresgjestene her Dette er et videoopptak!!

Sissel innledet
Sissel Kyrkjebø Skoller åpnet showet med en av de vakreste og nyeste melodier fra det nyeste albumet hennes, ”All Good Things”, i forkant av den høytidelige entreen til Kim Dae Jung. I stående stilling ble vi informert om livet og karrieren til den vellykkede presidenten. Sissel er ikke en av de mest berømte artistene blant ungdommen rundt i det lange land i dag, men hun imponerte meg med sin vakre og stjerneklare stemme. Med flott scenedekor og belysning gratulerte hun Kim Dae Jung høytidelig med Nobels Fredspris.

Stjerner på løpende bånd
Eros Ramazotti fortsatte konserten med flotte innslag fra sitt eget album, før Bon Jovi entret scenen til stor jubel for publikum. Thank You For Loving Me Dette er et videoopptak!!, var èn av låtene som ble fremført til den enorme folkemengden. Vi fikk også USAs president Bill Clintons gratulasjonshilsen til fredsprisvinneren vist frem på storskjerm.

En av kveldens store entertainere, Bryn Terfel, imponerte mer enn forventet, kanskje mest på grunn av den morsomme sceneopptredenen. Med den rørende historien hentet fra Carmen fortsatte han kveldens opptreden. Noen stunder senere kapret Moby publikum med sin egen sjarm. En av årets ”MTV- music awards” vinnere spilte den mest kjente sangen hans, Play Dette er et videoopptak!!, til stor glede for oss ungdommer. Da Moby i tilegg spilte ”Natural Blues” og ”Why Does My Heart Feels So Bad”, fikk han en applaus ingen av de andre artistene kunne høste inn. Kronprins Håkon er selv en stor fan av Moby og prydet storskjermene i Spektrum med en vill applaudering.

Pause
I den halvtimes lange pausen lød behagelig musikk ut av Spektrums lydanlegg, mens et uttall av mennesker svermet rundt. Et valg å gjøre i pausen var å stå i flere meter lange køer foran toalettene, eller kanskje kjøpe seg noe å drikke.

Stjernedrysset fortsatte
Kringkastingsorkesteret spilte en av kveldens mest imponerende klassiske verker. I en 10 minutters femvisning, ledet av sjefsdirigent Ari Rasilainen, fremførte orkesteret noen grasiøse melodier. Sumi Jo, kveldens Asiatiske deltakelse, imponerte stort med sin kraftfulle stemme. Det er kanskje ikke så rart at denne damen står øverst på operahusenes lister. Alt i fra å synge duo sammen med en fløytist, til å presse ut de lyseste, rene toner som er mulig. President Kim Dae Jung holdt sin takketale, hvor han takket artistene, publikum og også alle sine gode venner rundt om i verden. Sumi Jo sang kveldens eneste sang dedikert til presidenten, en sang om folket i Korea.

I likhet med USAs president Clinton, ble tysklands statsminister, Gerhard Schröder vist på Spektrums to store skjermer, før den mestselgende gruppa Westlife fra Irland ankom scenen til alle kvinners store begeistring. Med deres nyeste hit, ”My Love”, på repertoaret, skapte de en romantisk aroma i salen. Personlig synes jeg melodien er veldig fin og stemningsfull.

Femi Kuti imponerte
Kveldens klareste vinner i sceneopptreden ble hentet fra den mest fattige verdensdelen, Afrika, Femi Kuti. Med mye energi, danset han rytmisk til trommer, bass og diverse andre rytmeinstrumenter. Kvinnene i salen smeltet ikke mindre i det år afrikanske venn kastet overdelen og danset rund med en muskuløs overkropp. Femi var også den eneste artisten som snakket litt Norsk under konserten. Med klar tale presterte han å si: ”Tusen takk”. Denne artisten er slikt man må oppleve ”live” for å bli imponert. Mens Femi forlot scenen vistes Ruslands president, Vladimir Putins gratulasjonstale på storskjermene. Nobelkomiteen klarte å samle artister fra hele verden. Fra Amerikas ”gamle” musikktradisjoner hentet de frem den berømte countryartisten, Lee Ann Womack.

Suveren konsert
Noen minutter før slutt måtte vårt presseteam forlate den imponerende konserten for å rekke nattbussen hjem til vårt lille tettsted. Vi kan vel konkludere med at Nobelkomiteen arrangerte en suveren konsert til ære for president Kim Dae Jung.

Klikk på bildene for full størrelse:

De med rask forbindelse kan se videoopptak på 300kbs her:

Æresgjestene
Bon Jovi
Moby

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!