Åmot ungdomsskoles nettsider!
Technomusikk = databeats

 

 
Øretelefoner, fotograf: Hege SøbergHva skal til for å danne en hitlåt i dag? En hel stab med teknikere? En egen bås låtskrivere? Instrumenter? Nei, en PC med cd-brenner og et musikkprogram.

Av Hege Søberg
2000-12-20 19:13:23

Nå for tiden trenger du ikke ha greie på musikk for å lage musikk. Med et simpelt databasert musikkprogram kan du lett som bare det lage en låt. Det eneste du gjør er å sette sammen ferdiglagede rytmer, melodier, stemmer og lyder, og vips! så har du en technolåt. Send den inn til et plateselskap og sjansen er stor for å få platekontrakt. Simpelt.

”Så hva er det som er så galt med dette?”, er det mange som spør meg. Selv om det er enkelt å lage betyr det ikke at det ikke er fint å høre på. Såpass langt er jeg enig i. Noen ganger er enkel musikk det beste å høre på. Men når sleske typer leier inn jenter med store pupper til å vrikke på rompa og mime til datastemmer bare for å tjene penger, da har det gått for langt. Man skal lage musikk fordi man liker det, ikke fordi man vil tjene mye penger. Hele konseptet med å finne jenter som ser pene ut og som kan oppføre seg på en scene i stedet for å konsentrere seg om kvalitetsnivået på musikken, er tåpelig. Slike fakter ødelegger for de som virkelig kan noe om musikk og som vil dele det med verden.

Så når noen setter seg ned foran en PC og bruker en halvtime på å lage en real technolåt, så er det ikke så ille at de vil distribuere den hvis de liker musikken og gjør det for å berike andre. Men mennesker som bare gjør det for sin egen del og ikke bryr seg om hva som skjer med musikken etterpå burde kastes rett ut av bransjen.

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!