Åmot ungdomsskoles nettsider!
Fredsprisvinner Kim Dae Jung

 

Kim Dae Jung, fotograf: Hilde F, Anne D, Tor Magne A, Trond S.
Kim Dae Jung ble i år tildelt Nobels Fredspris for sitt fantastiske arbeide for demokrati og menneskerettighetene i Sør-Korea og Øst- Asia, og for å forene Sør-Korea med Nord-Korea.

Av Hilde F, Anne D, Tor Magne A, Trond S.
2000-12-18 13:32:51

 

Siden Kim Dae Jung ble valgt til republikkens president i Sør-Korea, har Kim jobbet med å føre landet til verdens demokratier. Kim har arbeidet for å sikre demokratiet og for å beholde den forsoningen mellom folket som nå er i Sør og Nord-Korea. Til tross for et utall med trusler om mord og lignende har Kim fortsatt sitt arbeide.

Kim Dae Jung har med stor selvtillit arbeidet som en forsvarer av å beholde de verdenssamde menneskerettigheter i Korea, mot forsøk på å begrense disse i Asia. Han har også arbeidet for demokrati i Burma, og mot den enorme undertrykkelsen i Øst-Timor.

Gjennom sin positive politikk har Kim Dae Jung forsøkt å overvinne mer enn 50 år med krig mellom Sør og Nord-Korea. Hans besøk i den nordlige delen av landet har virket stort inn freden mellom de to landsdelene. Kim har også forsonet Korea med nabonasjonen Japan.

Søndag 10. desember fikk Kim Dae Jung overrakt Nobels fredspris, diplom og medalje av Nobelkomiteens leder Gunnar Berge, under en høytidelig seremoni i tradisjonelle former i Oslo Rådhus

I sitt Nobel-foredrag i Oslo Rådhus delte han prisen med landsmenn som har ofret seg for demokrati, menneskerettigheter og drømmen om en nasjonal gjenforening. Nobelprisen er på rundt 9 millioner kroner.

Mandag 11. desember ble det holdt Nobel fredspriskonsert i Oslo Spektrum. Hvor stjerner som Sissel, Westlife, Moby, Eros Ramazzotti og Bon Jovi opptrådte. I tillegg til disse var 6000 mennesker møtt opp for å hedre den verdige fredsprisvinneren Kim Dae Jung.

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!