Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Har du lyst til å prøve deg som journalist, har du snart muligheten. I desember har nemlig Åmot ungdomsskole redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom. I èn måned av gangen har skoler rundt omkring i landet ansvaret for å legge ut stoff til avisa. I desember har turen kommet til Rena og Åmot ungdomsskole…

Les om hvordan DU kan bli nettjournalist

To ganger tidligere har skolen vår hatt redaktøransvaret for Ungdomsavisa. Reportasjene har vært mange og forskjellige. En utfordring med reportasjene er at de skal være interessante for ungdom fra hele landet, ikke bare de fra nærmiljøet på Rena. Her har vi ”hele verden” som lesere…

Noe av det våre elever skrev forrige gang, har vi samlet på skolens hjemmeside – ta en titt på disse.

Som journalist for Ungdomsavisa får du utdelt pressekort, som du kan benytte dersom du skal ut på skriveoppdrag. Dette kortet gir i de fleste tilfeller gir gratis adgang til for eksempel kino, konserter eller sportsbegivenheter. Tidligere har vi hatt journalister både på Norgespremiere på kino, på håndball-VM og på konserter i Oslo – for å nevne noe….

Dersom du melder deg som journalist vil du få opplæring i bruk av verktøyet som på en enkel måte gir reportasjen din et profesjonelt utseende (samme type verktøy som andre nettaviser bruker). Du vil også lære å bruke digitalt kamera, fremkalle bilder og sette disse inn i reportasjen din.

Husk at du som journalist kanskje ikke trenger å skrive mer enn èn reportasje i løpet av tiden vi har redaktøransvaret for Ungdomsavisa. Her må du selv bestemme hva du har tid og lyst til.

Å være med på Ungdomsavisa er både morsomt og lærerikt, og er du heldig får du kanskje et oppdrag du sent vil glemme….  

Vil du være med på Ungdomsavisa, må du sende e-post til Geir eller Arne Vegard, eller du kan si i fra til klassestyreren din. NB! Siste frist for påmelding er 10.november.

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no