Åmot ungdomsskoles nettsider!
Alfred, fotograf: ÅUS

 

 

I år er hele skolen vår engasjert i Ungdomsavisa, som vi har redaktøransvaret for i desember. Men har du lyst til å prøve deg som Har du lyst til å prøve deg som Nobel-reporter i Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris til Wangari Maathai, bør du lese NØYE videre..

FRISTEN FOR PÅMELDING ER NÅ UTE!


Wangari Maathai - Årets fredsprisvinner!

I desember har altså Åmot ungdomsskole nok en gang redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom.

I èn måned av gangen har skoler rundt omkring i landet ansvaret for å legge ut stoff til avisa. I neste måned har turen kommet til oss ved Åmot ungdomsskole…

Fem ganger tidligere har skolen vår hatt redaktøransvaret for Ungdomsavisa. Reportasjene har vært mange og forskjellige. En utfordring med reportasjene er at de skal være interessante for ungdom fra hele landet, ikke bare de fra nærmiljøet på Rena. Her har vi ”hele verden” som lesere…

Nobels fredspris i Oslo
I forbindelse med de tre siste årenes redaksjonsperioder har en gruppe elever og lærere oppholdt seg i Oslo i fire-fem dager, med det mål å lage reportasjer til Ungdomsavisa. Hovedformålet med oppholdet har imidlertid vært å lage reportasjer i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris.

Samlingen av reportasjene vi lagde da FN og Kofi Annan fikk prisen i 2001, kan du se her.  Ta også en titt på reportasjene som ble laget da Jimmy Carter mottok sin velfortjente pris i 2002. I fjor var det Shirin Ebadi som sakene ble konsentrert rundt. I år er altså turen kommet til Wangari Maathai.

Kveldens konferansierer, Catherine Zeta Jones og Michael Douglas
De aller heldigste i Ungdomsavisa fikk oppleve
bl.a. oppleve Catherine Zeta Jones og Michael Douglas under Nobel-konserten.

Årets Nobel-tur
Også i år planlegger vi Oslo-opphold for å dekke begivenhetene rundt fredsprisvinner Wangari Maathai.

Årets opphold vil foregå i tiden onsdag 8.-søndag 12.desember.Elevene som blir med vil bli delt i to grupper - med halve tiden hver i Oslo.

Det Norske Nobelinstituttet har lagt ut programmet for Nobeldagene. Flere oppdrag vil imidlertid komme i tillegg.

Omlag 20 elever vil få muligheten til å være med, men for å bli vurdert må du sende inn søknad. Søknaden må inneholde hva du kunne tenke deg å jobbe med, skriving, filming/videoredigering, bilder/bildebehandling. Om du tør å ta initiativ til å intervjue folk, stille spørsmål på pressekonferanser (engelsk), etc, er det en fordel. Under oppholdet kan ting skje fort og intervjuer må kanskje tas på sparket..

Å være med på Nobel-prosjektet er både morsomt og lærerikt, og er du heldig får du kanskje et oppdrag du sent vil glemme….  

Om du er blant de heldige vil du bli innkalt til et møte hvor du får mer informasjon om opplegget.

 
 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster