Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Etter nesten to ukers intenst arbeid var det endelig klart for premiere på forestillingen ”Arbeit macht frei”. Mer enn 100 personer møtte opp i Åmot kulturhus for å se forestillingen som 10.klasse hadde satt sammen. Temaet var, som det går frem av tittelen, hentet fra andre verdenskrig.

I løpet av den 50 minutter lange forestillingen fikk vi oppleve film, bilder, musikk, dans og skuespill av høy klasse. Vi møtte den norsk-jødiske familien Marks, som plutselig må innfinne seg med å bli deportert til konsentrasjonsleire i Tyskland. Livet i leirene er hardt, men heldigvis blir de til slutt reddet ut av de hvite bussene.

Stykket har både sine alvorlige og mer humoristiske sider. Hitler for eksempel blir ikke akkurat fremstilt altfor intelligent, men er overdrevent opptatt av sin bart..


"Hitler" levnes liten ære.

Forestillingen var også krydret med live-musikk og dans.. Charleston, ikke minst. Snakk om kreativitet!

Det er også mye av teknisk art som skal klaffe for at en forestilling skal bli vellykket og severdig. Lys og lyd skal stemme.., ikke minst på riktig tidspunkt. Men heldigvis gikk dette bra. ”Øvelse gjør mester ” er et ordtak som definitivt har noe i seg.

”Arbeit macht frei” ble spilt to dager. Den siste forestillingen ble vist på dagtid for ungdomsskolens elever, samt sjuende klasse.

Både elever og lærere har jobbet hardt for at forestillingen skulle bli så bra som overhodet mulig. Derfor var det hyggelig at såpass mange var fornøyde med det de hadde fått servert.

 
Skuespillerne gav alt.

Takk til publikum! ..og litt takk til oss selv ;)

PS! Film fra forestillingen blir snart lagt ut på Åmot ungdomsskoles hjemmeside. Følg med!

Se vårt fyldige bildegalleri
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster