Åmot ungdomsskoles nettsider!
    Ungdomsavisa    
                                                

 

Det nærmer seg desember med stormskritt. Snart skal vi igjen ha redaktøransvaret for Ungdomsavisa og gjennom det, Nobelprosjektet 2006. Har du lyst til å delta som journalist i Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris til Muhammad Yunus og Grameen Bank? Interessert? Da bør du lese videre.

Som tidligere må du søke for å ha muligheten for å delta. Fristen for innsending av søknad er onsdag 15.november. Kanskje du får muligheten til å være Nobel-reporter i Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris til Muhammad Yunus og Grameen Bank.


Fredsprisvinner Muhammad Yunus.

I desember har altså Åmot ungdomsskole nok en gang redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom.

I èn måned av gangen har skoler rundt omkring i landet ansvaret for å legge ut stoff til avisa. I neste måned har turen kommet til oss ved Åmot ungdomsskole…

Sju ganger tidligere har skolen vår hatt redaktøransvaret for Ungdomsavisa. Reportasjene har vært mange og forskjellige. En utfordring med reportasjene er at de skal være interessante for ungdom fra hele landet, ikke bare de fra nærmiljøet på Rena. Her har vi ”hele verden” som lesere…

Nobels fredspris i Oslo
I forbindelse med de fem siste årenes redaksjonsperioder har en gruppe elever og lærere oppholdt seg i Oslo i fire-fem dager, med det mål å lage reportasjer til Ungdomsavisa. Hovedformålet med oppholdet har imidlertid vært å lage reportasjer i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris.

Samlingen av reportasjene vi lagde da FN og Kofi Annan fikk prisen i 2001, kan du se her.  Ta også en titt på reportasjene som ble laget da Jimmy Carter mottok sin velfortjente pris i 2002. I 2003 var det Shirin Ebadi som sakene ble konsentrert rundt, mens vi for to år siden møtte Wangari Maathai. For ett år siden fikk vi intervju med vinner ElBaradei og mye mer. I år er altså turen kommet til Muhmmad Yunus og Grameen Bank.


De aller fleste i Ungdomsavisa fikk oppleve bl.a. statsminister
Jens Stoltenberg og Bob Geldof på nært hold.. 


Kristine intervjuet fredsprisvinner ElBaradei.

Årets Nobel-tur
Også i år planlegger vi Oslo-opphold for å dekke begivenhetene rundt fredsprisvinner Yunus og Grameen Bank.

Årets opphold er planlagt i tiden fredag 8.desember til tirsdag 12.desember. De elevene som blir med vil bli delt i to grupper - med halve tiden hver i Oslo.

Det Norske Nobelinstituttet har lagt ut programmet for Nobeldagene. Flere oppdrag vil imidlertid komme i tillegg.

Omlag 20 elever vil få muligheten til å være med, men for å bli vurdert du sende inn søknad. Det er lurt å legge skikkelig arbeid i søknaden din. Søknaden må inneholde hva du kunne tenke deg å jobbe med, skriving, filming/videoredigering, bilder/bildebehandling. Om du tør å ta initiativ til å intervjue folk, stille spørsmål på pressekonferanser (engelsk), etc, er det en fordel. Under oppholdet kan ting skje fort og intervjuer må kanskje tas på sparket..

Å være med på Nobel-prosjektet er både morsomt og lærerikt, og er du heldig får du kanskje et oppdrag du sent vil glemme…

NB! Alle elever ved Åmot ungdomsskole kan søke, men de som gjorde en god jobb under Birkebeinerrittet i høst, vil i utgangspunktet ha en fordel.

Om du er blant de heldige vil du bli innkalt til et møte hvor du får mer informasjon om opplegget.

Last opp søknadsskjemaet og lagre det på maskinen din. Send det deretter tilbake i utfylt stand som vedlegg i e-post til BÅDE:

Geir ghj@amot.kommune.no
og Arne Vegard avs@amot.kommune.no

NB! Søknaden må være sendt senest i løpet av onsdag 15.november.

 
 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster