Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Av Trond Svendsberget og Andreas W. Adolfsen.

Fred Børre Lundberg fra Bardu, trakk det lengste strået da det første kombinerte sprintrennet i NM-historien ble arrangert på Rena. Forhåndsfavoritten Bjarte Engen Vik bommet i hoppbakken, og måtte nøye seg med bronsemedaljen.

Kristian Hammer, Fred Børre Lundberg og Bjarte Engen Vik på seierspallen!

Intervju med NM-vinner Fred Børre Lundberg
Intervju med sølvvinner Kristian Hammer

I noen minusgrader og kald trekk, satt trofaste barne- og ungdomsskoleelever i Renabakkene og ventet på kombinert hopprenn. En prøveomgang og en tellende omgang var gjort på cirka 1 time. Allerede da var det nok mange som var stivfrosne. 

I prøveomgangen var Bjarte Engen Vik helt suveren med 118 m, men det ble ikke fullt så bra etter det tellende hoppet. Den vanligvis så pålitelige Bjarte måtte nøye seg med å gå ut som nummer 7 i det 7,5 kilometer lange langrennet – cirka halvannet minutt bak lederen og overraskelsesmannen Amund Johnsen. Kristian Hammer og Fred Børre Lundberg tok andre- og tredjeplassen i hoppbakken.

Etter hopprennet var det bare å pakke ski, staver og det som måtte være, for å flytte hele konkurransen opp i Rena Leir. Vi var nå klare for å kåre en vinner. Først ut gikk Amund Johnsen med Kristian Hammer bare 30 sekunder bak, tett fulgt av Fred Børre Lundberg. Bjarte Engen Vik hadde over et minutt å hente inn på ledende Amund Johnsen. 

Etter første runde i 2.5 kilometeren i Rena Leir hadde Kristian Hammer hentet inn det lille forspranget til Amund Johnsen.Fred Børre Lundberg gir seiersintervju!  I andre runde hadde Fred Børre Lundberg hentet opp forspranget til Kristian Hammer og Amund Johnsen. Johnsen derimot måtte slippe Kristian Hammer og Fred Børre. Bjarte Engen Vik lå nå på en tredjeplass med to andre løpere rett i hælene, men også der måtte de to løperne gi slipp.  Til enorm jubel lå Fred Børre side om side med Kristian Hammer inn i siste sving, men Fred Børre ble den sterkeste og stakk av med seieren, i det første NM i kombinert-sprint. Kristian Hammer var strålende fornøyd med sin andreplass. Bjarte Engen Vik viste ingen storform i dag, men han har jo vært syk i noen dager, og var også uheldig i hoppbakken. Allikevel fikk han jo en tredjeplass.

U.red. fikk et intervju med gullvinner Fred Børre Lundberg og sølvgutten Kristian Hammer etter løpet. Begge ga uttrykk for at Rena hadde lagt konkurransen fint til rette for utøverne. Det bør jo være en fjær i hatten for arrangørene på Rena!

Klikk på bildene for full  størrelse!

 

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!