Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Mandag 18.september dro 8. klasse på overnattingstur til Finnskogen. Med på friluftsturen var også fire lærerstudenter, og lærerne Jan og Olav fra ungdomsskolen. Planen for turen var å gå fra Gravberget til Halsjøen, overnatte der og dagen etter gå til Juvberget, langs Finnskog Leden.

Her er vi!!

Først gikk ferden med buss til Gravberget. Derfra gikk vi gjennom skog og mark til Halsjøen. Det var en strekning på cirka 7 kilometer. Omtrent halvveis stoppet vi og spiste mat. Det smakte godt!!

Etter maten la vi veg igjen… Da vi endelig nådde fram til Halsjøen, satte vi opp to store lavvoer som vi kunne overnatte i.

Da vi hadde pakket ut, padlet vi i kano. I alt var det seks kanoer, men bare to og to fikk padle i samme kano. Studentene viste oss hvordan vi skulle padle, så det gikk ganske greit. Det var ganske morsomt også!!På kvelden var det, mat, bål og hygge!
Etter padlingen var det ”Arabiske Netter”. Vi lagde middag som studentene hadde kjøpt inn. Vi måtte betale 20 kroner hver for maten.

Først tok vi aluminiumsfolie og smørte melange på. Etterpå la vi på opphakkete poteter, gulrøtter, sopp, purre, løk, kjøtt og grillkrydder. Så pakket vi det sammen og la det i glørne på bålet. Der lå det i 20 minutter. Maten smakte veldig bra!

Etterpå pratet vi til langt på natt, før det bar til køys. Det var få som valgte å ligge i lavvoene. Det var nemlig mulig å overnatte i koselige tømmerhytter. De fleste tilbrakte derfor natten i disse.

Dagen etter måtte vi stå opp klokken 08.00. Vi spiste og ryddet opp etter oss før bussen kom og hentet oss klokken 09.00.

Det var godt og komme hjem igjen, men det var en vellykket tur!!

 

Klikk på bildene for full størrelse:

Pause!

Studentene!

Her skjer noe spennende...

Her er lavvoene!

Kanopadling!

Lærer Jan!

Hyttekos!

Lærer Olav koser seg!


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!