Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

To av skolens lærere, Siri Ellen og Bente har vært på Pilotsamling i Kirkenes. Til tross for at samlingen varte i bare to dager var det mye de fikk være med på. Her er en liten rapport fra hva de opplevde på turen:

Bente var på PILOT-samling i Kirkenes.
Bente var på PILOT-samling i Kirkenes.
Siri var på PILOT-samling i Kirkenes.
Siri var på PILOT-samling i 
Kirkenes.

Vi ankom Kirkenes tirsdag kveld. Der ble alle Pilotdeltakerene hentet med buss, og turen gikk til Neiden. Dette er et lite sted inntil finskegrensen.  Her  ble vi guidet til en lavvo og fikk servert buljong kokt på reinsdyrmarg, reinsdyrfilet og moltekrem.  Etterpå fikk vi kjennskap til øst-samisk kultur gjennom visning av deres drakter, danser og joik.

Lavvoen!
I denne lavvoen fikk vi mat og innføring i øst-samisk kultur.

Sent på kvelden ankom vi Rica Arctic hotell i Kirkenes.

Neste dag var det et fullpakket program fra tidlig morgen til sen kveld. Vi utvekslet erfaringer med andre Pilot-skoler, og fikk kjennskap til en del spennende utviklingsarbeider som foregår rundt omkring i Norge.

Forrige landssamling bar preg av at skolene var mest opptatt av teknologien rundt Pilot. Under denne samlingen stod det pedagogiske perspektivet i sentrum, og den var preget av mange interessante diskusjoner.

Kvelden ble avsluttet med en festmiddag for alle deltakerne.Samiske tradisjoner!

Siste dag bestod av ulike seminarer som deltakerne valgte ut fra interesser.  Dagen ble ganske hektisk, fordi flyet vårt hadde avgang tidlig på ettermiddagen.

Under besøket fikk vi også mye informasjon om Sør-Varanger kommune.  Kommunen har 40 ulike nasjonaliteter, og vi fikk møte noen  av disse gjennom ulike kulturinnslag.

Neste landssamling for Pilot vil være i Vestfold fylke november 2001.

 

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!