Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

7. november fikk vi besøk fra Spydeberg ungdomsskole i Østfold. De har som mål å komme seg på nettet i likhet med oss og utvikle seg innen den nye dataverdenen. Her gav vi dem informasjon om våre erfaringer med IKT,nettaviser og multimedia, og om utvikling av vår egen hjemmeside..

Av Trond Svendsberget og Andreas W.Adolfsen (foto)

Her er vi på datarommet!
De besøkende fra Spydeberg får orientering om vår datasatsning!

Arne Vegard og Geir, samt tre av skolens PILOT-elever, holdt et velutfylt foredrag for de 4 lærerne og 4 elevene om vår skole.

Med et par timer til rådighet ankom lærerne og elevene fra Spydeberg skole inn til varm kaffe, brus og nysmurte baguetter. Spydeberg hadde lest om skolen vår på nettet og hadde bedt om en kort innføring omkring vår IKT-satsning og våre erfaringer til nå. 

Under serveringen satt lærerne og pratet om hvor mye tid lærerne hadde avsatt til å oppdatere/drive nettstedet, hvilke resurser som trengtes, og prioriteringer angående kjøp av utstyr. Vi ungdommene satt for det meste rolig  og hørte på småpratingen. Besøk fra Spydeberg ungdomsskole!

Etter serveringen gav Arne Vegard og Geir de 8 besøkende en kort omvisningsrunde på datarommet, og på det såkalte ”delelageret”.  Med et stort utvalg spørsmål fra Spydeberg besvarte Geir og Arne Vegard så godt de kunne på det meste, ingen av partene manglet noe å si om emnet. 

Gjennom 5 år har skolens nettside stadig utviklet seg og blitt bedre, nå er det morsomt for oss med mye erfaring og hjelpe nye inn i Cyberspace med mange gode råd og veiledninger.

På auditoriet!Etter omvisningen bar det inn på auditoriet for en kort innføring i hjemmesidens layout og mappestrukturen. Arne Vegard og Geir viste også frem tidligere prosjekter og prosjekter som fremdeles er aktive. De informerte om ENIS- nettet og Pilot-prosjektet. De viste også frem hvordan sidene våre har utviklet seg siden vi kom på nettet i skoleåret 94-95. Nå med 3500-4000 sider bak den fine forsiden.  Vi så også på hvordan bruken av teknologi har utviklet seg på sidene våre. Videoklipp og lydklipp på reportasjene er noe som har kommet det siste året, etter at skolen har investert  i både minidisk og digitalt videokamera. 

Vi håper delegasjonen fra Spydeberg hadde to utbytterike timer på Åmot ungdomsskole.

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!