Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Onsdag 29.november satte elev Andreas Adolfsen og lærer Geir Hjermstad seg på flyet til Tromsø. Formålet med den 3 dager lange turen var konferansen ”IKT-erfaringer i skolen 2000 – De gode eksemplene”.

Konferansen i Tromsø samlet omkring 460 deltakere, de fleste tilknyttet grunn- og videregående skole. En rekke foredragsholdere var leid inn for å fortelle om spesielt vellykkede opplegg fra skoler rundt omkring i landet. Andreas og Geir var invitert av Læringssenteret og Avis i skolen for å presentere sine erfaringer med avisarbeid på Internett, i første rekke Ungdomsavisa.

Konferansen ble innledet med åpningstale av utdanningsdirektøren i Troms, Eivind Bråstad Jensen Dette er et videoopptak!, mens Ida Børresen Dette er et videopptak! i KUF og Jostein Osnes fra Læringssenteret holdt de påfølgende innleggene.

Åmot ungdomsskole ”in action”
Ut på ettermiddagen ble det endelig vår tur. Det ble nå holdt seks parallelle sesjoner, det vil si seks ulike foredrag på samme tid. Konferansedeltakerne kunne selv velge hvilket foredrag de ville overvære. ”Vårt” konferanserom var fylt til siste plass, det vil si at drøyt 40 personer var til stede.

Her er vi i gang!!
Geir og Andreas i gang med Powerpoint-presentasjonen!

Andreas hadde hovedrollen i det 35 minutter lange Powerpoint-foredraget, men også Geir hadde et innlegg.

Foredraget ble innledet med en presentasjon av Rena og Åmot ungdomsskole. Deler av skolens hjemmeside ble også vist frem. Det ble her lagt vekt på hvordan sidene er bygd opp, og hva man kan finne av informasjon på sidene. Tilhørerne fikk også et par eksempler på hvordan ”streaming” lyd og video er tatt i bruk i løpet av det siste året.

Hoveddelen dreide seg om Ungdomsavisa - nettavisa utgitt av Læringssenteret og Avis i skolen, men med ulike skoler som stoffansvarlige og redaktører i èn måned av gangen.

Man fikk høre ”alt” om Ungdomsavisa -  blant annet bakgrunnen for avisa, hvordan redaktøransvaret går på omgang, stoffvalget, hvordan pressekortene virker, hvilke roller elevene og lærerne har og ikke minst hvordan verktøyet fungerer.

Representantene fra Åmot ungdomsskole la også frem sine egne erfaringer fra desember 1999, da de selv satt med redaktøransvare (ny omgang desember 2000…). Det ble spesielt lagt vekt på verdien av pressekortene og utfordringene man får ved å jobbe som ekte journalist.

Siden man oppholdt seg i Tromsø, ble det også gjort et poeng av at det til nå kun er skoler fra Sør-Norge som har sittet med redaktøransvaret. Skoler fra den nordlige delen av landet ble følgelig anmodet om å melde sin interesse….

Avslutningsvis ble Birkebeineravisa presentert – skolens årlige overføring av Birkebeinerrennet på nettet, der elevene deltar på frivillig basis.

Vellykket konferanse
Alt i alt ble det to svært vellykkede konferansedager, hvor Åmot ungdomsskole høstet mye ros for sin presentasjon.

Se en nett-tilpasset versjon av vår Powerpoint-presentasjon!

Ikke bare jobb!
Selv om mye tid gikk vekt til forberedelser, foredrag og kurs ble det også litt fritid i ”Nordens Paris”. For oss fra sør, var det litt merkelig å komme til mørketida Dette er et videoopptak! i nord. Bare et par timer midt på dagen var lyse. Klokka 14 var det bekmørkt og julegatene Dette er et videoopptak! lyste opp i gågata.

Tromsø er en liten by med cirka 60 000 innbyggere. Sentrum er ikke særlig stort, men består av to-tre parallelle gater med butikker. Omgivelsene blir imidlertid mektigere: Fine, snøkledte fjell hever seg høyt over fjorden, og gir fine naturopplevelser. Den kjente Tromsøbrua og Ishavskatedralen Dette er et videoopptak! gjør også sitt til å sette et ekstra særpreg på byen.

Tromsøbrua og Ishavskatedralen!
Tromsøbrua og Ishavskatedralen

Vi rakk også en kjapp tur innom Rorbua, som sikkert mange kjenner igjen fra NRKs vitseprogram med Tore Skoglund. Artig!

Den ene kvelden var det også felles middag for kursdeltakerne. Den ene retten etter den andre gjorde at vi hadde det riktig så bra…

Geir og Andreas

 

Klikk på bildene for full størrelse:

Last ned Microsoft Media Player 6.4

For å se "streaming" videoopptak og fra Tromsø, må du ha Microsoft Media Player 6.4. eller 7.0 Last de ned.

NB! Windows Media Player 7.0, bør ikke bli installert på datamaskiner med Windows 95 eller NT4

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!