Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Søndag 17.mars var tre timer på kvelden satt av som obligatorisk skoledag for 10.klasse. Da ble nemlig Riksteatrets forestilling ”Annie Get Your Gun”, basert på den sanne livshistorien til Annie Oakley, vist i Kulturhuset på Rena. Den verdenskjente musikalen innfridde forventningene og mer til. Det hele ble en virkelig flott opplevelse!


Annie og Frank, mens Buffalo Bill følger med...

Annie Get Your Gun er showet med alle de kjente låtene: "You Can't Get A Man With A Gun" - "There's No Business Like Show Business" - "Falling In Love", og mange flere. Musikalen er skrevet i 1946, inspirert av livshistorien til Annie Oakley. Mange husker filmen av samme navn. Riksteatret presenterer et ungt og lovende team; den treffsikre jentungen blir spilt av fabelaktige Jannike Kruse, og Bård Steine overbeviser som sjarmøren Frank Butler. I alt tretten skuespillere, sangere og dansere opptrer. Et seksmanns orkester er også med

Hvem var Annie Oakley? Hun ble født 13. august 1860 og ble døpt Phoebe Ann Mozee. Foreldrene var fattige kvekere. Hun vokste opp på en ranch i Ohio og skal tidlig ha vært god til å skyte. Virkelig berømt ble hun etter at hun slo sirkusartisten og mesterskytteren Frank E. Butler i en konkurranse. De giftet seg og opptrådte sammen i Buffalo Bills Original Wild West Show. Annie fikk tilnavnet Little Sure Shot (Lille treffsikre), og tok etternavnet Oakley. En av Annies største beundrere var Sioux-indianerhøvdingen Sitting Bull, som reiste med dem i en periode.


Annie Get your Gun var en flott forestilling!

Annie døde den 3. november 1926, 66 år gammel. Men legenden Annie Oakley lever i beste velgående. Det er Dorothy Fields' og Irving Berlins verdensberømte musikal Annie Get Your Gun det beste beviset på.

Forestillingen om Annie har fått strålende kritikker i avisene, og vi kan bare støtte opp om disse. En kjempefin forestilling med gode skuespillere, humør, flotte sanger, spennende effekter og en god historie.

Dette var moro!!!

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no