Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Lørdag 1.juni bærer det i veg på avslutningstur for våre to 10.klasser. Halv sju på morgenkvisten setter vi kursen sørover... langt sørover. I åtte dager skal nærmere 40 elever og 9 voksne på tur med stiftelsen "Hvite busser til Auschwitz". I løpet av reisen vil opplevelsene stå i kø....

Blant annet vil vi besøke de beryktede konsentrasjonsleirene i Auschwitz - Auschwitz I og Auschwitz II Birkenau.

Inngangsporten til Auschwitz I....
Inngangsporten til Auschwitz I....

Vår "base" de første dagene blir den tidligere polske hovedstaden Krakow. I tillegg til besøk i konsentrasjonsleirene vil det også bli god tid til shopping og hygge i den flotte byen. Et besøk på markedsplassen er et "must".


Markedsplassen Rynek Glowny i Krakow

Polsk tradisjon vil vi også få oppleve i fullt monn gjennom en egen "Folklore-kveld" med polsk musikk, sang og dans.

I den lille byen Wieliczka i utkanten av Krakow vil vi ta turen 130 (!) meter ned i bakken og oppleve de berømte saltgruvene.

Fra Krakow setter vi kursen mot den tyske hovedstaden, Berlin. Også her blir det tid til sightseeing og shopping... eller avslapping på en fortausrestaurant for de som ønsker det.

Fra Berlin setter vi kursen hjemover, men før vi går om bord i båten som skal bringe oss til Sverige, er vi innom ytterligere to konsentrasjonsleire fra 2.verdenskrig - Sachsenhausen og Ravensbrück.

Vi gleder oss til å se og lære, men også til alle de andre opplevelsene som venter oss...
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no