Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

10.klasse ved Åmot Ungdomsskole har den siste tiden stilt ut skulpturer av Augie N’Kele i Kulturhuset på Rena. Å stå for en utstilling på denne måten er en del av læreplanen dette siste skoleåret. 10.klasse fikk oppdraget av turneorganisasjonen i Hedmark. Nå er utstillingen ferdig, og det ble en suksess..


Ingrid og Ida sto for omvisningen under åpningen.

Utstillingen ble åpnet med brask og bram! For de mange som møtte opp på selve åpningen ble det servert ”champagne”. Andreas ønsket velkommen, før Ingrid og Ida informerte om de ulike skulpturene. 

Alle klassene på ungdomsskolen fikk for øvrig samme informasjon om skulpturene. Også disse omvisningene ble gjennomført av elever i 10. klasse.


Bra med tilskuere på åpningen av utstillingen.

Trine Brenne var behjelpelig med å låne ut lokaler for utstillingen – gratis. Dette er vi svært takknemlige for.

N’Kele er en kunstner fra Afrika. Skulpturene hans viser hvordan slavene i Afrika hadde det før, under og etter slavetiden. Til sammen har han laget over 200 skulpturer om dette temaet. Vi hadde bare 12 av dem, men bare disse er forsikret for over 200 000 kroner.

Etter denne perioden skal også vi i 10. klasse lage våre egne skulpturer og forhåpentligvis lage vår egen utstilling. Lærerne som hjelper oss med dette er Eva Dalhaug og Hildegunn Skogsholm.


Fra utstillingen.
Klikk på bildet for full størrelse:


 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no