Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Tirsdag 16.april fikk Åmot ungdomsskole besøk av ”Rike Per” – et artig teaterstykke i regi av Turnèorganisasjonen for Hedmark. Rike Per er et noe annerledes teater enn det vi vanligvis opplever. Her skaper skuespillerne alt som skjer – blant annet lydkulisser, landskap og gjenstander.…


Her er de dyktige skuespillerne i stykket om Rike Per.
(Klikk på bildet for full størrelse!)

Rike Per er basert på tre folkeeventyr: Rike Per Kremmer (Asbjørnsen og Moe), Djevelens Tre Gullhår (Brødrene Grimm) og Marko Den Rike (Russisk Folkeeventyr). Forestillingen tar i bruk uttrykksformene bande mimè (tegneseriemime) og muntlig fortelling.

Rike Per er et eventyr om makt, begjær og mot. Stykket handler om den grådige Rike Per som vil gjøre alt for å holde datterens friere unna. Han har mer enn nok penger til å kjøpe alt, men ikke alle. En dag kommer en fattig gutt uten nåla i veggen på besøk……

Bande mimè er en uttrykksform hvor utgangspunktet er et tomt rom der aktørene skaper alt som skjer. De er skuespillere, lydkulisser, scenografi, landskap og karakterer. Det tas i bruk teknikker fra filmen med oversiktsbilder, spoling, sakte spilling, nærbilder og musikk – alt utført av de fem dyktige aktørene i skuespillet.


Fra "Rike Per"
(Klikk på bildet for full størrelse!)

Det var moro å se dører som går opp, vinduer som pusses, båter på en elv og mye annet utført av skuespillerne med deres egne kropper. Veldig effektfullt!

Og hvordan det gikk med den grådige og lite hensynsfulle Rike Per?? ….. Ender det ikke alltid rettferdig og godt i eventyr da……?

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no