Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

"Snakk med meg! Det er så mørkt." Dette er altså tittelen på stykket som Riksteateret turnerer med på norske skoler denne høsten. Fredag 19.oktober var 10.klasse på plass i Rena Leir hvor de overvar det skremmende aktuelle teaterstykket.


Aktuelt skuespill - Snakk med meg! Det er så mørkt.

Det skulle vise seg å bli en sterk forestilling for de drøye førti 10.klassingene.

Søren er en ung nynazist, mens Jacob er lege og jøde.. Hans far mistet livet i Auschwitz….

De møtes tilfeldig på et sykehus mens Jacob behandler den unge gutten for en skade han pådro seg under et gateslagsmål. Dette møtet blir innledningen på en lang rekke intense samtaler mellom de to..

RIKSTEATER:Bjørn Moan spiller "Søren".

Søren, spilt av Bjørn Moan, hater ”svartskaller”. Han hater også alle som er svake og som ikke er en del av ”den store familien” som han kaller det. Jacob, Stein Grønli, møter ham og lytter til hva han har å si. Men hva skjer når den unge gutten oppdager at terapeuten hans er jøde?

”Snakk med meg! Det er så mørkt” er en sterk historie om en unggutts vei inn i et miljø han ikke har kontroll over. De to skuespillerne gjør også en fantastisk innsats med sine rolletolkninger. Forestillingen er nemlig en verbal og til tider fysisk slåsskamp mellom de to rollefigurene. To mennesker står alene på scenen i 1 time og 10 minutter i en intens og meget skarp dialog.

Det at publikum satt så tett opp til de to skuespillerne gjorde også sitt til at nærheten bokstavelig talt ble stor, og man kunne virkelig føle den intense spenningen mellom de to.

Alt i alt en meget god forestilling, utført av dyktige skuespillere om et sørgelig aktuelt tema.

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no