Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

I disse dager arrangeres kulturdagene på Rena. I den forbindelse bidrar Åmot ungdomskole med sin egen utstilling i Kulturhuset. I "Det stille rom" finner du presentasjoner og modeller med utgangspunkt i temaet "toleranse og tålmodighet". Her er noen glimt fra utstillingen….

Upubliserte bilder fra 2.verdenskrig
Gjennom en presentasjon i Powerpoint kan de besøkende se tidligere upubliserte bilder fra 2.verdenskrig i Åmot. Bildene er private, tatt av Arne Sveen under de vanskelige krigsårene.


På dataskjermen kan du se tidligere upubliserte
bilder fra Åmot under 2.verdenskrig.
(Klikk på bildet for full størrelse!)
Se Powerpoint-presentasjonen

Med Hvite busser til Auschwitz, Sachsenhausen og Ravensbrück
I juni 2000, avsluttet 10.klasse sine år ved Åmot ungdomsskole med klassetur til Polen og Tyskland. Reisen foregikk i regi av stiftelen ”Hvite busser til Auschwitz”. I Åmot kulturhus kan du nå se hva elevene opplevde på den åtte dager lange turen, hvor hovedmålet var konsentrasjonsleirene i Auschwitz, Sachsenhausen og Ravensbrück….

 
Powerpoint-presentasjonen viser opplevelsene
fra turen med Hvite busser til Auschwitz.
(Klikk på bildet for full størrelse!)

Modell av kampene ved Østre Æra:

I ”Det stille rom” finner du også en modell av begivenhetene som fant sted ved Østre Æra under 2.verdenskrig. Modellen er også supplert med tekst, som forklarer hva som egentlig skjedde…

 
Elevene har laget en modell som viser hvordan
kampene foregikk ved Østre Æra.
(Klikk på bildet for full størrelse!)

Modell av konsentrasjonsleiren i Sachsenhausen
Utstillingen byr også på en modell av konsentrasjonsleiren i Sachsenhausen, hvor mange nordmenn ble holdt i fanget under 2.verdenskrig. Du får også utfyllende informasjon om leiren gjennom grundige tekstforklaringer.


Modell av konsentrasjonsleiren i Sachsenhausen
(Klikk på bildet for full størrelse!)

Dikt, tanker og meninger….
Veggene i ”Det stille rom” er dekorert med plakater og dikt laget av elevene ved skolen – alle med utgangspunkt i temaer som toleranse, tålmodighet, terror, rasisme, mobbing……

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no