Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Endelig er vi i gang med vår redaksjonsperiode for Ungdomsavisa. Søndag reiser en gruppe elever og lærere til hovedstaden for å lage nyhetsstoff. Og det er ikke lite de får oppleve. På dagsorden står blant annet pressekonferanse med fredsprisvinner Jimmy Carter, møte med tidligere statsminister Thorbjørn Jagland og Nobelkonsert i Oslo Spektrum..

I alt 20 elever (fordelt på to puljer) og to lærere vil i løpet av 5 dager i Oslo lage reportasjer for Ungdomsavisa. Gjennom iherdig forarbeid har vi sikret oss adgang til en rekke ”godbiter”..

Hovedformålet med turen er å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris til tidligere USA president Jimmy Carter. Det er ordnet akkrediteringer slik at to av våre representanter vil være tilstede under pressekonferansen med Carter og under utdelingen av selve prisen i Oslo Rådhus. Det samme gjelder pressekonferansen med artister før Nobelkonserten og selve Nobelkonserten i Oslo Spektrum onsdag kveld. Blant de som skal delta her er kjente navn som Santana, Sissel Kyrkjebø, Suede, Willy Nelson, Jessica Lange og Anthony Hopkins.


Jimmy Carter

”Drømmen” er et eget møte med fredsprisvinneren Carter. Det kan nok bli vanskelig, men vi jobber med saken og er alltid beredt.. 

Stortingsbesøk
Under oppholdet vårt vil vi også besøke Stortinget. I tillegg til omvisning er det satt av tid til egne møter med Hedmarks-representanten Knut Storberget og tidligere statsminister Thorbjørn Jagland. Vi stiller forberedt, klare med spørsmål..

Også andre saker
Under vårt Oslo-besøk skal vi også besøke det internasjonale pressesenteret på Grand Hotell. I tillegg skal den populære country-rock gruppa Hellbillies spille gratis til inntekt for Frelsesarmeen. Vi regner med å være til stede også her…

Alltid beredt
Som journalister som tar oppgavene på alvor vil vi imidlertid alltid være beredt til å ta saker ”på sparket”. Hva som dukker opp av uventede ting gjenstår å se..

Her er ”Oslo-gjengen”:
Geir og Arne Vegard (lærere)

Andreas, Anne, Anne Caroline, Camilla, Erik, Eivind, Hanna, Heidi, Jens Tore, Kari, Martin, Pernille S.L., Pernille S.S., Pål, Siri, Tallak, Thea, Trine Sl.,
Trine St.

God tur og lykke til!
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no