Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Tirsdag 15.oktober var alle elevene ved Åmot ungdomsskole samlet til dagseminar i auditoriet til Høgskolen i Hedmark. Tema var rus og rusforebygging. Det ble en spennende dag, med tre ulike foredragsholdere. Blant dem stand up komiker og tv-kjendis Sturla Berg Johansen..


Sturla Berg Johansen

- Jeg er alkoholker og narkoman, innledet Sturla Berg Johansen. De fleste skvetter nok litt til i stolene sine, men lytter nøye til hva mannen de fleste har sett både i tv og blader har å si. – Bare 3 av 1000 kommer seg ut av det helvete jeg var en del av..

Han var TV-Norges gullkalv, tjente 4 millioner kroner i året og var for folk flest en tilsynelatende vellykket kjendis. Men så greit var ikke livet for Sturla Berg Johansen. - Jeg var konstant rusa, voldelig på byen, hissig på jobben og klar for å skjelle ut de vennene jeg hadde igjen, forteller han.

I en snau time har Sturla det totale grep om forsamlingen. Nøye lyttes det til hans ærlige historier om veien inn i rushelvete og hans opplevelser som alkoholiker og narkoman. Det gjør inntrykk! Iblant harselerer han også med episoder fra fortiden sin. Han er flink til å kombinere humoren med alvoret! Fy søren hvor mye latterlig dumme ting man kan gjøre når man er rusa. Det får frem latteren hos tilhørerne, men den alvorlige undertonen er alltid tilstede..


Sturla Berg Johansen brukte mye humor i sitt foredrag.

- Hadde jeg vært ung igjen ville jeg aldri tatt sjansen på å velge rusen igjen. Det er bare ikke verdt det, forteller Sturla Berg Johansen, som advarte sterkt mot hasj. – Det er noe av det farligste stoffet som finnes, advarte han. – Man tror man har kontroll, men forandringene skjer over tid, uten at man nødvendigvis merker så mye den aller første tiden. Det er etter en stund at reaksjonene fra de nærmeste kommer: - Hva faen har skjedd med han der a?

I dag har jeg ikke rusa meg på to og et halvt år. Jeg tar ikke hodepinetabletter en gang, forteller stand up komikeren.

I løpet av tiden på Høgskolen fikk vi også et møte med Asle Berteig, for de fleste mest kjent som mannen som deler ut penger til glade lottovinnere på NRK på lørdagskveldene. ”Hva skal du bli da gutten min?” var hans utgangspunkt.. Vær bevisst dine valg her i livet..

Som avslutning på dagen lyttet vi til en av lederne fra ”2 og 4”. Et tiltak hvor personer som trenger hjelp tilbake til samfunnet kan delta. Deltakerne jobber med motorsykler og biler, skrur og stiller opp i konkurranser. Vi fikk også en aldri så liten trail-oppvisning hvor vi fikk se noe av det man kan lære.


Trail-oppvisning fra "2 og 4".

Alt i alt en vellykket dag. Vi får bare håpe at man kan ta lærdom av dagen..

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no