Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Tidligere i høst utfordret ordfører Per L. Gundersen elevene i 9.klasse til å ta et tak for de gamle og ensomme. Han ble tatt på ordet, og i disse dager starter 45 elever med faste besøk hos de eldre.


Første møte mellom elev og den litt eldre garde..

Hver uke i ti uker fremover (i første omgang) skal elevene på hjemmebesøk. I om lag en time av gangen skal de være til stede for å glede en annen. Kanskje for å handle, kanskje for å lese avisen eller kanskje for å snakke.. mulighetene er mange.

Flere elever har på egenhånd skaffet seg en person de kan treffe. Mandag var de resterende på Ryslingmoen for å skape kontakt med noen av de som holder til der. Spente fikk de en etter en møte noen av de gamle som gjerne ville ha et ukentlig besøk.

Vi ble tatt godt imot og elevene fikk raskt kontakt med ”sine”. Denne gangen rakk de bare å hilse, snakke litt og gjøre avtale for neste møte. Men snart er samtlige elever i full gang.

Besøkene vil bli gjennomført på ettermiddags- og kveldstid, noe som betyr at elevene i løpet av 10 uker vil opparbeide seg en avspaseringsdag, som blir bestemt på et senere tidspunkt. 

Vi synes det er fantastisk at elevene har tatt denne utfordringen og vi er stolte av innstillingen, innsatsen og medfølelsen de har vist til nå i prosjektet. Det blir spennende å se hvordan det går videre, men vi er sikre på at dette skal gå bra. Stå på!!
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster