Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Mali i 8.klasse er ei skikkelig tøff idrettsjente, både på fotballbanen og ikke minst i hoppbakken. I vinter har hun vunnet Solan Gundersens vinterleker i Alvdal og er uoffisiell norgesmester i skihopping for 12 og 13-åringer!! I dette rennet hoppet hun 46 meter – med nedslag!


Mali etter 1.plassen i Alvdal.
Merk den røde streken bak - 46 meter!

Mali er ei blid jente som forteller at hun fikk interessen for skihopping allerede i 4-5 års alderen. Det var storebror Ola, som var en av inspirasjonskildene. Men tanken på å ligge der i lufta i flyte, var også en av grunnene til at hun etter hvert havnet i hoppbakken.

Personlig rekord i et renn er på 46 meter, men den uredde jenta kan fortelle at hun har hoppet enda lengre på trening. – Jeg skal dessuten prøve meg i 90-meter’n på Lillehammer snart, sier Mali. Men framtidsmålene stopper ikke der: - Målet er å hoppe i Vikersund og andre skiflygingsbakker!! Vi vanlige skjelver bare ved tanken på å prøve det samme. Thorbjørn Yggeseths meninger om jentehopping har Mali for øvrig lite til overs for.

Mali forteller at hun trener hopping med Hedmark Rekrutthopp to ganger i uka – som oftest i 65 meter’n i Gjerdumsbakken i Våler. I tillegg blir det renn i helgene. – Dessuten løper jeg litt. Fotballtreninger blir det også, så jeg har nok å drive med, sier hun.


Mali under barmarkstrening.

Til nå har hoppinga gått utrolig bra for den flotte idrettsjenta. I år har hun vunnet alle rennene hun har stilt opp i, og i løpet av tiden hun har vært skihopper kan hun fortelle at hun har blitt nummer to bare et par ganger.. Utrolig bra!

Vi ønsker Mali lykke til videre!
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster