Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Siden i høst har Marit Dufseth jobbet som assistent ved skolen vår, men fredag 2.april er det dessverre slutt. Etter påskeferien, den 16.april, drar nemlig Marit til Bolivia hvor hun i et halvt år skal jobbe med gatebarn i den frivillige organisasjonen Amanecer.


Marit reiser til Bolivia.

Via Paris går turen først til Venezuela. Etter seks dager her reiser Marit videre til bestemmelsesstedet Cochabamba i Bolivia.  Cochabamba er den tredje største byen i landet, og den første måneden skal Marit gå på språkkurs for å pynte litt på spanskkunnskapene. I denne perioden skal Marit bo helt alene hos en familie, som hun håper er greie folkJ.

Bolivia med verdens høyest beliggende hovedstad, 3600 meter over havet, regnes for øvrig som Sør-Amerikas aller fattigste land og er dessuten det landet med flest indianere. Byen Marit skal tilbringe det meste av tiden sin i – Cochambamba – er for øvrig kåret til byen med verdens beste klima.. – Så det blir bra, mener Marit.

Den 23.mai starter selve arbeidet i den frivillige organisasjonen Amanecer. Denne organisasjonen jobber med rundt 3000 gatebarn. Marit skal jobbe på et sted som heter Sayaricuy, hvor hun både skal bo og spise. Sayaricuy er et barnehjem med gutter i alderen 7-18 år. Barna kan enten komme for å sove der for en natt eller bare for å få seg litt mat. Målet er imidlertid at de skal komme seg inn i systemet og bli der permanent til de er stabile nok til å klare seg selv. På barnehjemmet finns to forbud: Rusmidler og vold.Flere bilder på Marits hjemmeside

Marit forteller at hun er litt usikker på hva arbeidet kommer til å gå ut på, men regner med at aktivisering av barna med idrett, leker, turer, osv, vil stå på planen. Og selvsagt prate, trøste, smile og bare være der..

Marit har laget en Powerpoint-presentasjon som hun
har gjennomgått med våre to 9.klasser.

I dagens e-post samfunn håper vi dessuten å høre fra Marit underveis om hvordan det går.

15. november er arbeidet i Cochabamba over. – Da reiser vi til Mexico for å feriere og den 30. november reiser vi til Guatemala for å besøke kjentfolk, forteller Marit.  Først 15.desember er jenta fra Åsbygda tilbake i gamlelandet. – Og det gleder vi oss veldig til, sier Marit Dufseth.

På den siste skoledagen før ferien ble det tatt farvel med 9a, som er klassen Marit har jobbet mest i. Marit har rukket å bli svært godt likt, både blant elever og kolleger - dyktig og hyggelig som hun er.

Det var derfor på sin plass med en kosetime, hvor alle fikk noe å bite i og avskjedsgaver ble overrakt. I klasserommet ble det satt opp langbord, og det ble servert is av ulike varianter, og saft.


Langbord, is og saft..

Marit fikk overrakt et klassebilde som vi tok i all hemmelighet dagen før. Dette lovte hun å ta godt vare på. Elevene hadde også spleiset på en sovepose, som vår Bolivia-farer trenger på turen.


Marit, Mona og Weronica studerer klassebildet
som Bolivia-fareren fikk.

Snart var den siste timen over og det var på tide å ønske Marit lykke til på reisen og si farvel for denne gangen. Litt trist, men vi sees igjen.

Vi ønsker deg et riktig lærerikt og flott opphold i Bolivia og ser frem til å høre fra deg. Og kanskje kommer du en dag tilbake til oss ved Åmot ungdomsskole. Det hadde vært hyggelig! GOD TUR, MARIT!!
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster